Cheeseburgers met tomatencoulis

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de tomatencoulis
•    10 roma cherry tomaatjes
•    4 takjes basilicum
•    1 eetlepel Skyr of andere dikke yoghurt
•    1,5 eetlepel balsamico azijn
•    2 eetlepels mayonaise
Voor de burgers
•    2 burgerbroodjes (ik gebruikte speltbollen)
•    2 Black Angus burgers
•    2 handjes rucola sla
•    2 lente uitjes
•    8 plakjes komkommer
•    2 kleine augurkjes
•    2 plakken kaas

Voor dit recept heb je een keukenmachine of blender nodig.

Doe alle ingrediënten voor de tomatencoulis, behalve de mayonaise, in de keukenmachine en pureer tot een saus. Roer hier tenslotte de mayonaise doorheen.

Bak de burgers in de koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. De laatste 5 minuten leg je ze op 1 kant en beleg je ze aan de bovenkant met kaas zodat deze er overheen smelt.

Snijd de lente uitjes in ringetjes en de augurkjes in dunne plakjes.

Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met de tomatencoulis. Verdeel de rucola, lente uitjes, komkommer en augurk over de broodjes. Beleg tenslotte met de cheeseburgers. Serveer de rest van de tomatencoulis er apart bij.

 

Hoewel wij nog steeds minstens eens in de 2 weken burgers op tafel hebben staan was het lang geleden dat ik een nieuwe variant voor de website maakte. Hoog tijd om daar verandering in te brengen want deze cheeseburgers met tomatencoulis stonden al heel lang op de to cook lijst. Gelukkig stelden ze niet teleur, de smaak was heerlijk! Het eten was alleen een beetje lastig aangezien het echt een giga broodjes werd en de coulis er aan alle kanten langs droop… Servetjes in de aanslag dus 😉 Of gewoon beschaafd met mes en vork eten maar een burger vind ik toch altijd het lekkerst smaken uit de hand.   


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.