Chili limoen popcorn

Limoen chili popcorn-met logo

Ingrediënten voor 1 schaal:
• 125g popcorn maïs
• rasp van 1 limoen
• 3 theelepels gemalen chilivlokken
• flinke snuf zout
• optioneel: 1 eetlepel olijfolie

Meng de limoenrasp met de chili en het zout.

Gebruik een koekenpan met een dikke bodem en waarbij je een passende deksel hebt. Laat de pan op hoog vuur goed heet worden zonder boter of olie. Verdeel de maïs over de bodem van de pan en dek af met de deksel.

Zodra de eerste maïs begint te poffen draai je het vuur laag. Schud af en toe met de pan om de maïskorrels weer goed te verdelen en aangebrande popcorn te voorkomen. Neem de pan van het vuur zodra alle maïs gepoft is. Laat nog even 1 minuut met de deksel erop staan (anders vliegt de popcorn je om de oren 😉 ).

Doe de popcorn in een grote bak en schep eventueel om met 1 eetlepel olijfolie. Hierdoor blijven de kruiden iets beter plakken. Schep er nu de kruiden doorheen. Ideaal: gebruik een bak met deksel, dan kun je het goed door elkaar schudden zodat de smaken beter mengen.

 

Al een hele tijd geleden kocht ik een zak maïs speciaal voor popcorn in de supermarkt. Heel vaak dacht ik er niet aan om ‘m te maken maar popcorn is eigenlijk de ideale lichte maar wel lekkere snack. Voor oud & nieuw besloten we het dan toch eens zelf te maken. En dat bleek nog veel makkelijker te zijn dan gedacht. Het was alleen lastig om de kruiden goed te laten plakken dus vandaar de olijfolie truc. Maar de limoen met de chili en het zout is een heerlijke frisse combinatie met een pittige touch. Terwijl we deze chili limoen popcorn stonden te maken kwamen er alweer 2 nieuwe varianten in me op dus binnenkort meer 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.