«

»

okt 22

Chocolade kastanje tulband

chocolade-kastanje-tulband-met-logoIngrediënten voor 1 tulband:
Voor het beslag
•    4 eieren
•    240g suiker
•    2 blikken kastanjepuree á 439g
•    150g Tony’s Chocolonely puur (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
•    250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    32g bakpoeder
•    200g bloem
•    50g Griekse yoghurt of skyr
Voor de topping
•    45g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    75g Tony’s Chocolonely puur (of andere chocolade met minstens 70% cacao)

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een tulbandvorm in met roomboter en bestrooi licht met wat bloem.

Mix de eieren met de suiker romig. Voeg de kastanjepuree en de yoghurt toe en mix tot een egaal beslag. Smelt de chocolade met de boter in een pannetje. Laat iets afkoelen en mix dan door het beslag.

Zeef het bakpoeder met de bloem. Voeg in delen toe aan het beslag en mix steeds totdat alle bloem is opgenomen.

Verdeel het cakebeslag over de vorm en bak de cake in het midden van de oven gaar. De cake is goed wanneer je er in het midden een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.

Laat de cake eerst 5 minuten afkoelen in de vorm. Los ‘m daarna en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Nu ga je verder met de topping. Smelt de boter met de pure chocolade in een pannete totdat alles goed gemengd en gesmolten is. Dit gaat snel dus blijf erbij staan. Zet het pannetje even weg en laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Verdeel de ganache over de cake en zorg er daarbij voor dat deze steeds over het randje heen druipt. Laat de ganache goed stollen en serveer de cake. Als je de cake bewaart kun je dit beter niet in de koelkast doen, dat gaat ten koste van de heerlijk luchtige structuur van deze cake.

 

Kastanjes en chocolade: een gouden combinatie! Hoog tijd dus om daar eens een bakrecept mee te ontwikkelen. Afgelopen weekend kwamen er vriendinnen koffie drinken en ons nieuwe huis bekijken dus dat was een mooie reden om deze chocolade kastanje tulband de oven in te schuiven. Het resultaat was heerlijk van smaak en door de kastanjepuree is de cake niet zo zoet, wat normaal met chocoladetaart of cake natuurlijk wel vaak het geval is. Hij ligt wel behoorlijk zwaar op de maag dus snijd dunne plakjes, je kunt altijd nog een tweede stukje nemen… 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>