Chocolademousse met passievruchtencurd

Chocolademousse met passievrucht met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    175g Tony’s Chocolonely puur (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
•    4 eetlepels water
•    50g poedersuiker
•    125ml slagroom
•    4 eetlepels passievruchtencurd
•    1 passievrucht ter garnering

Maak eerst de passievruchtencurd volgens dit recept.

Zeef de poedersuiker en klop de slagroom (zonder suiker) stijf.

Hak de chocolade in stukjes en smelt deze met het water in een steelpan op laag vuur. Roer ondertussen af en toe door. Blijf hierbij om er voor te zorgen dat de chocolade niet aanbrandt! Haal de pan van het vuur en roer de poedersuiker met een garde door het chocolademengsel. Laat bijna koud worden. Schep de slagroom erop schep alles luchtig door elkaar met een lepel, let op dat je hierbij niet klopt!

Verdeel de chocolademousse over 4 schaaltjes en zet weg in de koelkast om verder op te stijven en koud te laten worden.

Verdeel voor het serveren 1 eetlepel passievruchtencurd over ieder schaaltje. Snijd de passievrucht in vieren en leg op ieder schaaltje een kwart ter garnering.

 

Deze chocolademousse at ik onlangs bij mijn ouders, super lekker en heel eenvoudig te maken! Ik besloot ‘m zelf dan ook nog een keer te maken en de passievruchtencurd eraan toe te voegen. Dat geeft een lekker frisse touch aan dit best wel machitige toetje. Maar ook zonder de curd is deze mousse erg smaakvol. Vind jij die passievruchtencurd een beetje veel werk, laat ‘m dan lekker weg en garneer de mousse met vers fruit. Of meng een eetlepel koffie onder de mousse en garneer met chocoladekoffieboontjes. Kortom, een recept waarmee je volop kunt variëren en wat binnen no time in de koelkast staat.


2 reacties

    • Lucia op 24/03/2015 om 07:26
    • Reageer

    Dat lijkt me een verrassende smaak combinatie.

    1. Dat is het ook 🙂 Het frisse van de passievrucht is een goede tegenhanger voor de zware mousse.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.