Chocoladetaart met rood fruit

chocotaart met logo

Ingrediënten voor 1 taart (circa 16 stukken):
•    250g pure Tony’s Chocolonely (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
•    250g roomboter
•    4 eieren
•    1 snufje zout
•    350g fijne kristalsuiker
•    1 zakje vanille suiker
•    350g bloem, gezeefd
•    1 theelepel bakpoeder
•    100g amandelen, fijngemalen (of 100g amandelmeel)
•    350g diepvriesfruit

Bekleed een springvorm (doorsnede 24cm) met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Breek de chocolade in stukjes en laat die samen met de boter smelten in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.

Klop intussen de eieren met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een dikke vla.

Voeg de bloem, het bakpoeder en de gemalen amandelen toe en roer door totdat dit gemengd is met het eiermengsel. Spatel het afgekoelde chocolade-botermengsel erdoor totdat je een mooi egaal beslag hebt, maar roer niet meer dan nodig.

Schep ongeveer 250 gram van het fruit door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en strooi de rest van het fruit erover.

Bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven. De taart is klaar wanneer de bovenkant stevig aanvoelt maar nog wel een beetje meegeeft. Laat de taart helemaal afkoelen en haal hem daarna pas uit de vorm.

Serveer eventueel met vers fruit en ongezoete vers geklopte slagroom of Griekse yoghurt.

Bron: Stefanie

 

Toen ik net bij Tony’s werkte kreeg ik ooit dit recept doorgestuurd van Stefanie, omdat zij deze taart altijd maakte met Tony’s Chocolonely. Het klonk direct heerlijk maar toch duurde het een hele tijd (anderhalf jaar!) voordat ik het eindelijk eens probeerde. Er waren altijd zoveel lekkere recepten om uit te proberen en op een gegeven moment vergat ik dit recept ook een beetje. Totdat ik dus een heleboel chocolade thuis had staan en daar iets mee wilde. Ineens schoot dit recept me weer te binnen en dus besloot ik deze taart voor mijn collega’s te bakken. Het is echt een verrukkelijke taart voor iedereen die van chocolade houdt! Wat mij betreft dé ultieme guilty pleasure en sowieso mijn nieuwe favoriete chocolade bakrecept! De taart heeft een lekkere kleverige structuur aan de binnenkant, zoals een goede brownie. Waarschijnlijk verbaast het je niet gezien de ingrediënten ;), maar deze taart ligt vrij zwaar op de maag dus snijd er kleine puntjes van.


8 reacties

Naar het reactie formulier

    • liesbeth op 22/09/2014 om 22:29
    • Reageer

    Hai Sanne,
    We hadden vandaag vergadering op het werk en je moeder had belooft een taart te bakken. Chocolade taart met rood fruit.
    Hij was zalig ….we hebben met zijn allen gesmuld. heerlijk was het.
    Ik ga hem zeker ook een keer proberen te maken. ..ik hoop dat hun net zo lekker word als die van je moeder.
    Sanne heel veel succes met je mooie site. Ziet er goed uit.
    Groetjes liesbeth.

    1. Bedankt voor je leuke reactie 🙂
      Ik begreep inderdaad dat de taart gelukkig goed in de smaak viel, fijn om te horen!
      Dit gaat je zeker lukken hoor, kan weinig fout aan gaan.
      Groetjes, Sanne

    • Marie-Louise op 22/10/2014 om 22:39
    • Reageer

    Hoi Sanne

    Een super recept een heerlijke taart al verschillende keren gemaakt. Helemaal top en eigenlijk niet zo heel moeilijk te maken.
    Verder staan er bijzonder veel mooie recepten op jouw site.
    Veel succes.
    Groetjes Marie-Louise

    1. Hoi Marie-Louise,

      Goed is ie he?! Fijn dat jullie ‘m ook lekker vonden en ook niet moeilijk om te maken!
      Leuk om te horen 🙂

      Groetjes, Sanne

    • Annette op 20/10/2016 om 22:41
    • Reageer

    Hoi Sanne,
    Gisteren deze taart gemaakt, enkele collega’s én je moeder zijn zo enthousiast van deze taart, dus ik dacht dat wil ik ook kunnen.
    Gisteren dus gemaakt en vandaag, tijdens verjaardag van onze Tijn, de primeur voor de gasten….. echt heerlijk en die deze taart geproefd hebben, hebben ook t recept mee naar huis genomen (met verwijzing naar je site!!).
    Bedankt dat je dit recept met ons hebt gedeeld!
    Groetjes

    1. Hoi Annette,

      Super leuk, dank voor je lieve berichtje! Begreep via mama inderdaad dat dit een hit is bij jullie in de praktijk 🙂
      Nog gefeliciteerd met Tijn!!

      Groetjes, Sanne

    • hanneke op 12/10/2018 om 11:22
    • Reageer

    hai,
    Ik ben nu deze taart aan het maken maar ik kreeg helemaal geen glad deeg, het werd juist hompig.
    Toen ik de bevroren frambozen erdoor roerde werd het nog erger. Het staat nu een half uur in de oven en ziet er heel ernstig uit….hopelijk komt het nog goed, het is de verjaardagstaart voor mijn tienjarige dochter….
    groet hanneke

    1. Hoi Hanneke,
      Excuses voor mijn late reactie, ik ben hoogzwanger en voel me niet heel goed waardoor mijn blog in de pauze stand staat.
      Ik hoop dat de taart toch nog goed gelukt is?
      Het zou misschien kunnen dat het chocolademengsel nog te warm was tijdens het toevoegen waardoor je beslag in de schift gegaan is of juist al zo ver was afgekoeld dat het niet meer goed mengde?
      Ik hoop in ieder geval dat de taart alsnog lekker was en jullie een geslaagd feestje gehad hebben. En uiteraard van harte gefeliciteerd met je dochter!
      Liefs, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.