«

»

dec 21

Chocolate chip kerst pannenkoeken

Chocolate chip pancakes UpS copy

Ingrediënten voor circa 8 tot 10 pannenkoekjes:
•    170 milliliter melk
•    1 ei
•    130 gram speltbloem (reguliere bloem kan ook)
•    1 eetlepel bakpoeder
•    1 theelepel baking soda (optioneel)
•    Snufje zout
•    15g ongezouten roomboter
•    60g pure chocolade pastilles (of in stukjes gesneden pure chocolade)
•    Roomboter om in te bakken.

Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.

Klop het ei met een garde door de melk en de gesmolten boter. Voeg nu het bloemmengsel in delen toe en klop steeds goed door totdat het meel is opgenomen. Voeg tot slot de chocolade pastilles toe en roer nog even goed door.

Gebruik metalen koekuitstekers om in te bakken. Vet deze eerst goed in voordat je ze gebruikt, zowel aan de binnenkant van de vormpjes als aan de onderkant die in de pan komt te staan.

Doe een klein beetje boter in een koekenpan en zet de uitsteker in de pan. Laat de pan en de uitsteker op laag vuur warm worden. Vul de uitsteker voorzichtig met beslag.

Als de bovenkant van je pannenkoek belletjes begint te vertonen verwijder je de uitsteker. Doe dit met een tang of pannenlap want de uitsteker wordt heet. Draai je pannenkoek om en bak de andere kant ook nog even kort gaar.

Bij mij ging het bakken direct erg goed, maar voor de zekerheid raad ik je aan om met 1 uitsteker per keer te beginnen. Gaat dit goed dan kun je er daarna eventueel meer tegelijk in de pan zetten. Maak de uitstekers tussendoor een beetje schoon met keukenrol en vet steeds opnieuw in.

Bestrooi de pannenkoeken met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

 

Ik schreef al eerder dat ik van pannenkoeken houd. Vorige week zag ik een set met leuke kerst koekvormpjes liggen in een winkel. Die nam ik mee en ik wilde er nog iets mee doen voor kerst. Na een rondje op Pinterest besloot ik voor pannenkoeken te gaan. Van die lekkere dikke luchtige Amerikaanse, die zo heerlijk zijn voor het ontbijt. Voor een extra feestelijk tintje (dat mag tenslotte met kerst) besloot ik om chocoladepastilles toe te voegen aan het beslag, een top combinatie! Heb je die niet in huis dan kun je natuurlijk ook gewoon chocoladepasta op je pannenkoekjes smeren. Ben jij niet zo van de chocolade, dan is het ook heerlijk om naturel pannenkoekjes te bakken en deze te serveren met maple syrup, jam of stroop. En vind je die vormpjes maar een hoop gedoe? Bak dan gewoon kleine pannenkoekjes. Ga uit van een kleine soeplepel per pannenkoekjes voor het beste resultaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>