Chocolate crinkle cookies

Chocolate crinkle cookies (2)

Ingrediënten voor 15 koekjes
•    100g pure chocolade (liefst minimaal 70% cacao, bijv. Tony’s Chocolonely)
•    15g roomboter
•    125g kristalsuiker
•    1 ei
•    60g bloem
•    mespuntje zout
•    1 theelepel bakpoeder
•    12g cacaopoeder
•    50g poedersuiker

Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en cacaopoeder en zet even weg.

Smelt 25g chocolade met de boter au bain marie (in een kommetje boven een pan kokend water, let op dat het wat het kommetje niet raakt!) en roer tot een egale massa. Hak de rest van de chocolade fijn. Je kunt ook chocoladepastilles of drops gebruiken, dan hoef je de chocolade niet fijn te hakken.

Mix de suiker en het ei door het gesmolten chocolade mengsel. Wanneer je een gladde massa hebt voeg je het gezeefde bloemmengsel toe. Mix wederom tot een gladde massa. Roer tenslotte de gehakte chocolade door het beslag. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het beslag in 15 ongeveer gelijke porties en rol hier met je handen ballen van ter grootte van een pingpongbal. Wentel de ballen door de poedersuiker en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 17 minuten gaar. De beslagballen zakken tijdens het bakken uit en krijgen dankzij de poedersuiker een mooi gebarsten effect.

Bron: Rudolph’s Bakery

 

Deze koekjes stonden al op mijn “to bake” lijstje sinds ik ze zag in mijn favoriete bakboek: Rudolph’s Bakery. Ik kreeg laatst een hele zak met pure chocoladedrops mee bij Tony’s (over van een smaaktest) en besloot ze na de vakantie te gaan maken. De laatste dagen van onze vakantie waren mijn ouders in ons huis om te genieten van het mooie Amsterdam maar door de vele regen besloot mijn moeder koekjes te gaan bakken en zo moeder, zo dochter koos zij voor dit recept. Zo kwam het dat toen zij ons vorige week van Schiphol kwamen ophalen (wat een luxe 🙂 ), wij thuis getrakteerd werden op deze heerlijke koekjes. De credits hiervoor gaan dus naar mijn moeder van wie ik mijn liefde voor koken en bakken heb meegekregen. De koekjes waren echt super lekker: een volle chocoladesmaak, lekker knapperig maar toch ook nog een beetje chewy en met een paar kleine stukjes chocolade erin die niet helemaal gesmolten waren tijdens het bakken. Echt een aanrader dus en super simpel om te maken!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.