Citroen bokkenpootjes

Ingrediënten voor circa 12 koekjes:
Voor de koekjes
•    100g amandelmeel
•    20g bloem
•    125g fijne kristalsuiker
•    3 eiwitten
Voor de vulling
•    180g lemon curd
•    120g ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Wanneer je de lemon curd zelf maakt begin je hiermee volgens dit recept. Dit kan al ruim van tevoren.

Ga verder met de koekjes. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het amandelmeel met de bloem en 75 gram van de suiker. Neem een vetvrije kom en doe hierin de eiwitten. Klop met de mixer tot een schuim. Wanneer het begint te schuimen voeg je in kleine beetjes de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen. Klop door totdat alle suiker goed gemengd is en je een stevig schuim hebt.

Tenslotte spatel je het amandelmeel mengsel voorzichtig door het schuim. Vul een spuitzak met het schuim en spuit 24 koekjes van ongeveer gelijke grootte op het bakpapier. Zorg voor voldoende tussenruimte aangezien de koekjes in de oven nog wat groter worden.

Bak de koekjes in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven gaar. Laat volledig afkoelen op de bakplaat en verwijder dan voorzichtig van het bakpapier

Terwijl de koekjes afkoelen maak je de vulling. Mix de lemon curd met de roomboter tot een luchtige crème.

Neem de helft van de koekjes en besmeer deze steeds met 1 tot 2 theelepels van de citroen crème. Leg de andere koekjes er bovenop.

 

In het najaar las ik in de foodies een recept voor bokkenpootjes. Ik besloot het recept voor de koekjes te bewaren maar wilde qua vulling graag mijn eigen variatie maken. Naar aanleiding van de heerlijke botercrème in de passievrucht taart bedacht ik toen deze citroenvulling. Eigenlijk horen bokkenpootjes natuurlijk nog in chocolade gedoopt te worden aan de buitenkant en dit was ik eigenlijk ook van plan. Alleen vanaf het moment dat ik begon aan dit recept had Dex een enorme huilmiddag. Ik was dan ook al lang blij dat ik de koekjes tussendoor op deze manier kon bakken en fotograferen en ze waren er zeker niet minder lekker om.


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hallo Sanne, je had een recept van bokkepootjes geplaatst.
    Ik vond ze zo schattig, en kan ze makkelijk glutenvrij maken.
    Zou je misschien kunnen vertellen hoe ik de chocolade maak om de pootjes in te dopen?
    Is dat gewoon chocolade smelten? Of nog iets toevoegen.

    Hoe gaat het met Dex? Huilt hij vaak? Darmkrampen misschien?
    Knuffel hoor….
    Groetjes, en nogmaals dank voor het lekkere en leuke recept.
    Kan ik eindelijk een bokkepootjestaart maken als ik een recept tegen kom…

    1. Hoi Riny,
      Excuses voor mijn late reactie. Leuk dat je zo enthousiast bent over dit recept!
      Je kunt inderdaad gewoon de chocolade smelten zonder er verder iets aan toe te voegen. Ik zou dit wel au bain marie doen, dan krijg je vaak het beste resultaat (anders is de kans groot dat je de chocolade te ver door verhit en daar kan die bitter van gaan smaken).

      Met Dex gaat het goed hoor, hij huilt weinig en heeft eigenlijk zelden last van krampjes. Er wordt dus veel gelachen en geknuffeld, zo leuk 🙂
      Lief dat je er naar vraagt ook!

      Hmm bokkenpootjes taart. Die moet ik misschien ook eens een keer proberen maar voorlopig bak ik even zo min mogelijk want ik wil die laatste zwangerschapskilo’s graag kwijt. Hij gaat dus op het “to bake” lijstje hier 😉

      Groetjes!

  2. Ps wat hebben jullie een lief zoontje zeg.
    Jullie mam geniet er van en elke keer weer
    super leuke foto’s 😃🔝

    1. Dank je wel voor je lieve berichtje 🙂
      Wij vinden Dex ook erg lief maar ja we zijn natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.