Citroen boterkoek

Citroen boterkoek-met logo

Ingrediënten voor circa 16 puntjes:
•    250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    250g suiker
•    1 ei
•    snufje zout
•    250g bloem
•    20 milliliter melk
•    Rasp en sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een vlaaivorm (doorsnede circa x cm) in met boter.

Klop de boter met de suiker zacht en roer vervolgens het ei, de citroenrasp, het citroensap en het zout er door. Zeef de bloem boven het beslag en kneed deze er door tot een soepel deeg.

Duw het deeg in de bakvorm en bestrijk met een kwastje met melk. Trek met een vork een rastermotief in de boterkoek.

Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Inspiratie: Rudolph’s Bakery

 

Al heel lang stond het op mijn receptenlijstje om een keer zelf boterkoek te bakken maar altijd kwam er weer een ander taart of cake of koekjes recept tussendoor. Maar vorige week had ik een heerlijk rustige week met alleen maar vrije avonden. Ook had ik nog een pakje roomboter en een citroen liggen die op moesten dus besloot ik op woensdagavond de keuken in te duiken en deze citroen boterkoek te bakken voor mijn collega’s. Door de citroen is de boterkoek wat minder vast en vettig dan reguliere boterkoek en kruimelt het iets meer.  Het recept is super simpel en het eindresultaat erg lekker dus eigenlijk is er geen enkele reden om dit niet eens te maken!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.