«

»

jul 26

Coquilles met doperwten avocado puree

Coquilles met avocado doperwten creme met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    200g doperwten
•    1 rode ui
•    2 eetlepels olijfolie
•    300ml groentebouillon
•    150ml kookroom
•    Sap van ½ citroen
•    1 avocado
•    12 coquilles

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui goudbruin in circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en wok ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de erwten in 8 tot 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Giet de room  en citroensap erbij en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de erwten zacht zijn en het vocht wat geslonken is. Haal de pan van het vuur.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit toe aan het doperwtenmengsel. Pureer dit met een staafmixer tot een smeuïg geheel en laat een beetje afkoelen. Doe de puree in een spuitzak en zet weg in de koelkast om af te koelen en verder op te stijven.

Vlak voor het serveren grill je de coquilles in een grillpan in een klein scheutje olijfolie aan beide zijden in circa 3 minuten goudbruin. Neem vier borden en spuit hierop toefjes van de doperwten avocado puree en leg de coquilles hier op.

 

Eens in de twee weken ben ik op vrijdag vrij. Meestal gebruik ik die dag om lekker te sporten, recepten te proberen en artikelen te schrijven voor mijn blog. Maar vaak probeer ik ook iets bijzonders te koken voor die avond want daar heb ik dan tenslotte de tijd voor. Voor afgelopen keer had ik de zoete aardappel gratin bedacht. Maar daar moest natuurlijk nog wel iets bij. Aangezien ik al lang geen voorgerechten meer had geplaatst op de website besloot ik daar voor te gaan. Mark en ik vinden coquilles allebei erg lekker en het was al tijden geleden dat ik die zelfgemaakt had. Dus bedacht ik een zomers receptje en toog ik naar de viswinkel. De puree inspireerde ik op de courgette mousse van een paar weken geleden. Het resultaat was werkelijk waar verrukkelijk. Deze coquilles met doperwten avocado puree ga ik dan ook zeker nog eens vaker maken! Ideaal ook dat je het meeste al kunt voorbereiden en vervolgens zijn de coquilles zo klaar.   


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>