Courgette kaas brood

Courgette kaas brood met logo copy

Ingrediënten:
•    225g amandelmeel
•    200g courgette
•    2 eieren
•    80g pecorino of andere Parmezaanse kaas
•    2 theelepels baking soda
•    Snuf versgemalen zeezout
•    2 takjes fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Rasp de courgette en de kaas en klop de eieren los. Meng alle ingrediënten met een spatel goed door elkaar en schep het deeg in het cakeblik.

Bak het brood in circa 55 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat het brood eerst zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens de vorm en laat het brood op een rooster verder afkoelen. Serveer het brood koud, want de smaken zijn te overheersend als het nog warm is.

Bron: Simone’s kitchen

 

Regelmatig bakte ik al gezonde zoete tussendoortjes. Het afgelopen jaar kwam ik op allerlei foodblogs cakes en broden met courgette tegen en hoewel het me eerst raar leek wilde ik toch wel eens proberen iets te bakken met courgette. Worteltaart klonk me tenslotte ook altijd raar in de oren en is momenteel een van mijn favoriete taarten. De meeste baksels met courgette die ik tegen kwam bevatten suiker en kunnen dus niet in mijn suikervrije maand.  Aangezien courgette van zichzelf niet echt zoet is, leek het me een goed idee om er iets hartigs mee te bakken. Zo kwam ik uit op dit recept van Amber Albarda via Simone’s kitchen. Net als met de zoete gezonde baksels kun je dit courgette kaas brood prima in plakken invriezen en steeds een plakje meenemen als tussendoortje. Het heeft wel een vrij sterke pecorino smaak dus daar moet je van houden. Eventueel kun je natuurlijk de hoeveelheid nog wat aanpassen.


1 ping

  1. […] soup or a salad but it is also a perfect snack for the afternoon. For this recipe I was inspired by Uit de pan van San (Dutch food blogger). And I promise you, you will love […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.