Courgette mini pizza’s

Courgette pizzas met logo

Ingrediënten voor 8 stuks:
•    8 plakjes courgette van circa 0,5 centimeter dikte
•    8 theelepels rode pesto
•    2 champignons
•    2 plakken parmaham
•    8 plakjes gedroogde worst, bijv. chorizo
•    evt. Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een ovenschaal in.

Leg de courgette plakken op het bakpapier of in de ovenschaal en verdeel de rode pesto hierover. Snijd de champignons in dunne plakjes en halveer de plakken parmaham.

Beleg nu 4 mini pizza’s elk met een halve plak parmaham. Verdeel de plakjes gedroogde worst over de andere 4 mini pizza’s. Verdeel de champignons over de mini pizza’s. Bestrooi eventueel nog met Parmezaanse kaas.

Bak de courgette mini pizza’s in circa 8 minuten gaar in het midden van de oven.

Inspiratie: Koken met Jamie

 

Een tijdje geleden was ik op zondagmiddag bij Jamie van Koken met Jamie. We gingen samen aan onze websites klussen en aan de slag met fotografie. Maar als je wil fotograferen moet je natuurlijk wel hapjes hebben om op de foto te zetten 😉 Jamie maakte toen onder andere courgette mini pizza’s. Dat vond ik zo lekker dat ik ze twee weken later zelf in een kleine variatie besloot te maken toen Mark en ik samen tapas maakten voor een relaxte zondagmiddagborrel met z’n tweeën. Het leuke van dit recept is dat je er makkelijk mee kunt variëren: qua beleg kun je iedere groente nemen die je lekker vindt en ook met de kaas en het vlees kun je afwisselen. Heb je geen rode pesto in huis? Neem dan tomatenpuree en breng deze wat verder op smaak met bijvoorbeeld oregano. Ook fijn: naast erg lekker is dit hapje ook behoorlijk gezond.

Benieuwd waar ons tapas diner verder uit bestond? Dat waren deze viskoekjes, bruschetta, parmaham geitenkaas pakketjes en ook gehaktballetjes, waarvan je het recept volgende week van me krijgt.


2 reacties

  1. Hihi ze vallen echt bij iedereen in de smaak 🙂 Super leuk dat je ze ook gemaakt hebt!!!

    1. Ja zeker, ze zijn top!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.