«

»

feb 23

Courgette pasta met pistache pesto, granaatappelpitjes en feta

Courgette pasta met pistache pesto met granaatappelpitjes en feta met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    1 courgette
•    1 eetlepel olijfolie
•    4 eetlepels pistache pesto
•    100g feta
•    4 eetlepels granaatappelpitjes

Voor dit recept heb je een spiraalsnijder nodig.

Bereid de pistache pesto volgens dit recept. Je kunt dit ook al eerder doen want de pesto is minstens 2 weken houdbaar in de koelkast en kan ook ingevroren worden.

Draai de courgette door de spiraalsnijder zodat je een soort spaghetti slierten krijgt. Snijd de feta in blokjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de courgette slierten samen met de pistache pesto circa 5 minuten.

Leg de courgette pasta op een bord en bestrooi met de fetablokjes en de granaatappelpitjes.

 

Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin een cadeaubon van een kookwinkel. Ik besloot hiervoor een spiraalsnijder te kopen, iets wat ik al langer graag wilde hebben. Vorige week gebruikte ik ‘m voor het eerst om courgette pasta mee te maken. Het verbaasde me dat dit zo makkelijk ging: in 2 minuten heb je de hele courgette in sliertjes! En oh my wat was deze courgette pasta met pistache pesto, granaatappelpitjes en feta lekker zeg. De pistache pesto had ik nog in de koelkast staan waardoor dit gerecht echt binnen no time op tafel staat. En dit gerecht boordevol groente is ook nog eens super gezond. Dit recept is dan ook zeker een blijvertje hier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>