«

»

sep 09

Courgette rolletjes

Courgette rolletjes-met logo

Ingrediënten voor 12 hapjes:
•    1 courgette
•    6 plakken parmaham
•    100g geitenkaas

Snijd aan beide kanten een hele dunne plak van de courgette, deze gebruik je niet. Snijd de rest van de courgette nu in 12 dunne plakken. Dit gaat bijvoorbeeld goed met de kaasschaaf of een mandoline.

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill de courgette plakken in 2 minuten aan beide kanten totdat er een mooi grillstreepje opstaat.

Halveer de plakken parmaham in de lengte. Beleg iedere plak courgette met een halve plak parmaham en verdeel de geitenkaas over de parmaham. Rol de plakken courgette op en zet ze vast met een prikker.

 

Na de aubergine rolletjes van een paar weken geleden, leek het me wel leuk om iets soortgelijks met courgette te doen. Ik kreeg een courgette uit eigen tuin van mijn tante, heerlijk! Die hebben toch net ietsje meer smaak dan de courgettes uit de supermarkt. Ik maakte deze courgette rolletjes als hapje vooraf toen er vrienden kwamen eten. Aangezien zij, net als Mark en ik, fan zijn van parmaham en geitenkaas hoefde ik over de vulling niet al te lang na te denken 😉 Deze courgette rolletjes zijn snel gemaakt en erg lekker van smaak! Je kunt ze al vooraf maken en koud serveren dus dat is lekker makkelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>