Couscous met raapstelen en truffel

Couscous met raapstelen en truffel met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    330g couscous
•    200g raapstelen
•    250g champignons
•    200g spekreepjes
•    40g alfalfa
•    Flinke scheut truffelolie
•    Versgemalen peper naar smaak

Snijd de champignons in plakjes en de raapstelen in stukjes. Bak de spekreepjes zonder olie of boter krokant in een wokpan. Wanneer ze helemaal krokant zijn haal je ze uit de pan en laat je ze goed uitlekken.

Laat een klein beetje van het bakvocht in de pan zitten en wok hierin de champignons en raapstelen circa 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de couscous met de groentes en voeg hier de spekreepjes en de alfalfa aan toe. Verdeel een flinke scheut truffelolie toe aan de couscous en roer alles goed door elkaar. Serveer direct.

 

De raapstelen zijn momenteel volop in het seizoen en ik had hier nog nooit mee gekookt. Ik ben groot voorstander van koken in het seizoen, het is vaak veel smaakvoller en bijkomend voordeel is dat het meestal relatief goedkoop is. Er stond nog truffelolie die op moest dus ik besloot het daarmee te combineren. Al snel kwamen toen de champignons erbij en voor Mark wilde ik er graag vlees aan toevoegen. Spekjes en champignons zijn wat mij betreft een top combinatie! En zo werd het recept voor deze couscous met raapstelen en truffel geboren. Wij vonden het erg lekker, Mark ging zelfs voor een tweede portie. En ook fijn: dit recept staat lekker snel op tafel en is daarmee ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken.   


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.