«

»

okt 26

Cranberry compote

Cranberry compote foto 3

Ingrediënten voor 1 pot
•    250g cranberry’s
•    100g suiker
•    50ml appelsap
•    2 eetlepels allesbinder

Breng in een pan de cranberry’s, suiker en de appelsap aan de kook. Laat de cranberry’s op laag vuur in circa 20 minuten tot compote koken. Voeg de allesbinder toe en kook nog 2 minuten door.

Bron: mama 🙂

 

Vorig jaar met kerst maakte mijn moeder deze cranberry compote en ik vond ‘m super lekker! Hij is heerlijk voor bij rood vlees, zoals bijvoorbeeld bij eendenborst. Maar ik kreeg vorige winter van mijn moeder ook een heerlijk recept voor zuurkoolschotel met cranberry compote, klinkt raar maar is super lekker! Je kunt deze compote prima al een paar dagen eerder maken, zodat je ‘m bij gebruik alleen nog even hoeft op te warmen.


2 reacties

  1. Elly

    klinkt simpel en lekker! kan dit ook met gedroogde cranberries?

    1. Sanne Arts

      Dat is denk ik lastig, want daar komt geen vocht uit wanneer je ze kookt. Je kunt wel bevroren cranberry’s gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>