«

»

jun 11

Crunchy zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 zoete aardappels
•    1 eetlepel garam masala kruiden (of andere kruiden naar smaak)
•    peper en zout

Was de aardappelen en snijd ze in mooie frietjes van ongeveer 1 centimeter dikte.

Vul een bak met ijskoud water en leg de frietjes hier minstens 40 minuten of zelfs een uur in. Dit zorgt er voor dat je crunchy frietjes krijgt straks.

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed het rooster uit de je oven bakpapier.

Haal de frietjes uit het water en dep ze met keukenpapier goed droog. Mix de frietjes met de kruiden. Leg ze op het bakpapier en zorg er daarvoor bij dat ze niet op elkaar liggen. Bak de frietjes in ongeveer 30 minuten mooi krokant.

Lekker met een klodder zelfgemaakte mayonaise al vonden wij het nog lekkerder om ze te dippen in de pittige avocadosaus van de tonijnsteak waarbij wij dit aten.

Bron: Miss Puur

 

Zelf frietjes maken wilde ik altijd nog eens proberen, maar wij hebben een open keuken met beperkte afzuiging en geen buitenruimte dus frituren doe ik nooit. Maar frietjes bakken in de oven bleek ook erg goed te gaan. Ik ben gek op zoete aardappel en die is ook nog eens super gezond dus ging ik op zoek naar een goed recept. Ik twijfelde geen moment toen ik dit recept van Miss Puur tegen kwam, want zij gaf aan dat je met dit recept lekkere crunchy frietjes krijgt en laten we eerlijk zijn dat is toch stukken lekkerder dan een slappe hap! Kijk zeker naar haar variant via deze link want zij heeft nog een paar goede tips voor verschillende kruiden die je kunt gebruiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>