«

»

jan 26

Curry met zoete aardappel en linzen

Curry met zoete aardappel en linzen met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 centimeter gember
•    1 rode peper
•    1 teen knoflook
•    1 theelepel kaneel
•    2 theelepels komijnpoeder
•    2 theelepels paprikapoeder
•    ½ theelepel zout
•    ½ theelepel kruidnagelpoeder
•    1 sjalot
•    3 eetlepels zonnebloemolie
•    80g linzen
•    4 zoete aardappelen
•    400g kipdijfilet reepjes
•    200g zilvervliesrijst
•    400g gepelde tomaten
•    3 eetlepels Griekse yoghurt

Bereid de rijst en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik zelf graag gedroogde linzen en deze hebben een lange week- en kooktijd dus kijk hier op tijd naar!

Schil de gember en rasp fijn. Snijd de rode peper fijn, hak de knoflook klein en snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak hierin de kruiden samen met de sjalot zodat alle smaken goed vrijkomen.

Ondertussen schil je de aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Voeg ze toe aan het kruidenmengsel en wok ze circa 15 minuten mee. Voeg nu de kip toe en bak circa 5 minuten mee.

Meng de gepelde tomaten door de curry en laat 5 tot 10 minuten sudderen totdat er een saus ontstaat. Voeg tenslotte de Griekse yoghurt toe om de saus iets romiger te maken en wat in te dikken.

Meng de linzen door de curry en serveer met de rijst. Ook lekker: maak er nog naanbrood bij.

 

Het was hoog tijd om weer eens een curry recept te proberen want dat hadden wij al lang niet meer gegeten. Toen ik terug kwam uit Ghana had ik wel zin in een gezonde maaltijd en kwam deze heerlijke curry met zoete aardappel en linzen hier op tafel. We hadden ruim gemaakt dus heb meteen nog een portie voor morgenavond in de vriezer gezet.  Ik heb er nu al zin in! Deze curry is wel heerlijk kruidig maar niet te pittig. Een fijne combinatie! En daarmee ook ideaal voor wie niet zo gewend is aan pittig eten. Een goede beginners curry zullen we maar zeggen 😉 Kan het jou niet pittig genoeg zijn? Voeg dan nog extra rode peper toe aan het recept of breng de saus na het pruttelen verder op smaak met gemalen chilivlokken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>