«

»

jun 16

Eendenborst met broccoli en spelt

Eendenborst foto

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 eendenborstfilet (o.a. verkrijgbaar bij de poelier)
•    1 broccoli
•    1 rode chilipeper
•    1 teen knoflook
•    100g spelt (o.a verkrijgbaar bij natuurwinkels)
•    1 eetlepel worcestershiresaus
•    4 eetlepels olijfolie

Bereid de spelt volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Kijk hier op tijd naar. De spelt die ik gebruik moet bijvoorbeeld 3 uur weken en 1 uur koken, dus die moet je ’s middags al even laten weken.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de broccoli in roosjes en kook 1 minuut. Schep de broccoli uit de pan en doe in een kom met ijskoud water. Hierdoor behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur.

Kerf het vet van de eendenborst kruislings in. Let op, kerf alleen in het vet en niet in het rode vlees. Bestrooi de eend met peper & zout. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eend ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan. Bak vervolgens nog 1 minuut op de vleeszijde. Bij het bakken komt er veel spetterend vet vrij dus let op voor je kleren. Haal de eendenborstfilet uit de pan en doe in een ovenschaal.

Giet het vet uit de pan, voeg de worcestershiresaus en 2 eetlepels olijfolie toe en roer door elkaar. Dit is de saus, giet deze over de eend heen. Zet de eend nu 8 minuten in de voorverwarmde oven zodat hij mooi rose van binnen is. Zet opzij en laat rusten.

Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Verwarm een wokpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de knoflook en chilipeper hier kort in aan. Voeg de broccoli en de spelt toe. Bak totdat alles goed warm is.

Snijd de eend in plakjes van circa 0,5 centimeter. Verdeel het broccoli spelt mengsel over 2 borden en leg de gesneden eend er bovenop. Lepel de saus uit de ovenschaal er overheen en serveer.

Bron: Bilder & De Clercq

 

Mark & ik vinden eend beiden erg lekker! Dit begon ooit met heerlijke Peking Duck in Beijing en sindsdien zijn we fan.  Als we onszelf in het weekend willen verwennen halen we dan ook graag een eendenborst bij de poelier. Toen wij, ruim een jaar geleden, voor het eerst boodschappen deden bij Bilder & De Clercq en we dit recept zagen was onze keuze dan ook snel gemaakt. Dat het een populair gerecht was, bleek wel toen het een paar weken geleden weer op herhaling ging, iets wat niet vaak gebeurd bij Bilder & De Clercq. Dit is echt een heerlijk gerecht voor iedereen die van eend houdt en helemaal niet moeilijk om te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>