Eierkoeken

Eierkoeken met logo

Ingrediënten voor 6 stuks:
•    2 eieren
•    1 eetlepel maple syrup (of 100g suiker)
•    100g speltbloem
•    ½ theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de eieren met de maple syrup in circa 10 minuten luchtig en schuimig. Zeef de speltbloem met het bakpoeder en spatel dit door het eiermengsel. Spatel niet te lang want dan gaat alle lucht weer uit het beslag. Zodra het gemengd is, is het goed.

Verdeel het beslag in 6 hoopjes over de bakplaat. Zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes want de koeken lopen nog uit.

Bak de eierkoeken in 10 minuten gaar in het midden van de oven. Laat volledig afkoelen.

 

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik eens trifle wilde maken maar dan niet met cake maar met eierkoeken. Maar ja die eierkoeken, die moest ik dan natuurlijk wel eerst even zelf bakken… Dat bleek echt verbazingwekkend snel en simpel te kunnen. Binnen 10 minuten is het beslag klaar en nog eens 10 minuten later komen de koeken al uit de oven! Ik besloot voor een relatief gezonde versie te gaan en gebruikte daarom geen suiker maar slechts een eetlepel maple syrup (agavesiroop kan ook). Uiteraard kun je ook gewoon een versie met suiker maken, ga dan uit van ongeveer 100 gram. Minder kan ook als je niet zo’n zoetekauw bent. De speltbloem kun je uiteraard ook vervangen voor reguliere bloem. Benieuwd naar die trifle? Die vind je hier!  


2 reacties

    • Renata op 20/02/2016 om 11:05
    • Reageer

    Goedemorgen
    Ik snap het recept van de eierkoeken begrijp ik niet en dan met name 1eetlepel mapelsyrup of 100 gr suiker klopt dit?

    1. Hoi Renata,

      Bedankt voor je berichtje! Ik maakte dit recept met 1 eetlepel maple syrup om de koeken te zoeten. Daarmee worden ze niet zo heel erg zoet en zijn ze voor een koekje ook niet zo calorierijk.
      Als je wel van zoet houdt en/of geen maple syrup in huis hebt kun je dit vervangen door 100 gram suiker. Minder kan natuurlijk ook als je niet zo’n zoetekauw bent 🙂

      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.