«

»

jun 03

The Fat Dog – Amsterdam

Ron Blaauw heeft sinds kort een nieuw restaurant in Amsterdam: The Fat Dog. In The Fat Dog eet je hotdogs en drink je wijn of champagne. Dat concept is komen overwaaien uit Londen. In eerste instantie vond ik het een rare combi: wijn en hotdogs. Maar met Ron Blaauw hebben wij een kleine historie…

In de zomer van 2010 was zijn restaurant in Ouderkerk het eerste Michelin sterren restaurant wat Mark en ik ooit bezochten. Net studentje af waren we zeer onder de indruk van het heerlijke eten maar ook van de ongedwongen sfeer. Nog steeds was dit denk ik mijn beste eetervaring ooit. In 2011 kreeg ik van Mark een kookworkshop met Ron Blaauw cadeau voor mijn verjaardag. Daar bleek dat hij niet alleen ontzettend goed kan koken maar ook super aardig is. Enthousiast schaften we zijn kookboek aan en lieten het signeren (tot op heden staat het helaas nog steeds ongebruikt in de kast…). In 2013 gingen we met vrienden eten bij Blaauw in Amsterdam waar we wederom een top avond beleefden. We hadden zoveel lol met de sommelier dat we aan het einde van de avond een drankje geserveerd kregen in donkere niet-transparante glazen en mochten raden wat het was. Een tikkeltje aangeschoten rolden we na een gezellige avond met wederom fantastisch eten het restaurant uit. Kortom: Ron Blaauw heeft bij ons inmiddels wel bewezen dat hij weet wat lekker is en dat hij restaurants met een goede sfeer heeft. The Fat Dog wilden wij dan ook zeker uitproberen. Zondag was het lekker weer en hadden we wel zin in een wijntje met hotdog in de zon dus niets kon ons meer tegenhouden.

foto 2(2)De wijnkaart van The Fat Dog is eenvoudig maar bevat voldoende keuze met per wijnsoort een paar varianten voor een schappelijke prijs. Natuurlijk kun je ook wat anders drinken maar wij wilden de combinatie toch graag proberen zoals bedoeld. Ik ging dus voor een glaasje Sauvignon en Mark nam een Chardonnay. Toen kwam de moeilijke taak van het uitzoeken van een hotdog. Er is ruime keuze en eigenlijk klinken ze gewoon allemaal erg lekker.

foto 1(3)foto 4(2)
Uiteindelijk ging Mark voor de “Gangs of New York” en nam ik de “Casablanca”. De service is snel en binnen 10 minuten na het bestellen werden onze broodjes gebracht. Beide hotdogs zagen er heerlijk uit en smaakten gelukkig net zo lekker als ze eruit zagen. Het broodje van Mark was eigenlijk gewoon een klassieke hotdog, mijn broodje was vrij pittig dus daar moet je van houden maar wij vonden hem allebei het lekkerst.

 

foto 4(1)foto 2(3)
Wij hadden thuis stiekem al zalmtartaar op en ook nog een stukje rabarber aardbeien brood liggen voor bij de koffie dus we hebben het bij één hotdog per persoon gelaten. Maar dit is eigenlijk niet voldoende als je er echt wil eten. Dat is met zo’n lekkere kaart natuurlijk geen probleem want het betekent dat je meer varianten kunt proberen.

Kortom: The Fat Dog is een leuke plek om lekker te borrelen en te genieten van een goed glas wijn met een bijzondere en smakelijke hotdog erbij. Het is helemaal een ideale plek als de zon schijnt want het terras ligt dusdanig dat je de bijna hele dag lekker in de zon kunt zitten. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op hun website!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>