«

»

jul 10

Flammkuchen met pittige kip en spinazie

Flammkuchen met logo

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
Voor de bodem
•    210g bloem
•    4g gedroogde gist
•    10 milliliter olijfolie
•    3g zout
•    125g lauwwarm water
Voor de topping
•    4 eetlepels olijfolie
•    2 theelepels sambal
•    240g kipfilet reepjes
•    2 eetlepels crème fraîche
•    300g spinazie
•    75g feta
•    7 zongedroogde tomaatjes

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem met de gist, het zout, het water en de olijfolie. Kneed in circa 5 tot 7 minuten. Hierbij is het handig om je handen in te wrijven met olijfolie zodat het deeg minder aan je vingers plakt. Leg het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie op kamertemperatuur een uur rusten.

Meng de olijfolie met de sambal en marineer hierin de kipfilet. Zet een half uur weg in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht).

Bak de kipfilet reepjes in een koekenpan goudbruin en gaar. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd de feta in blokjes. Wok de spinazie in een klein scheutje olijfolie totdat deze slinkt. Laat uitlekken in een vergiet en duw goed het vocht eruit.

Stort het deeg op het bakpapier en bestrooi met wat extra bloem. Vet de deegroller in met wat olijfolie om te voorkomen dat het deeg teveel blijft plakken. Rol het deeg nu zo dun mogelijk uit op het bakpapier.

Verdeel de crème fraîche over het deeg en bestrooi met versgemalen peper. Beleg met de spinazie, kipreepjes, zongedroogde tomaatjes en de feta blokjes.

Bak de flammkuchen ongeveer 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar en serveer direct.

 

Twee weken geleden had ik ineens een enorme craving voor pizza. Bestellen of een exemplaar uit de vriezer zijn niet echt mijn stijl maar zelf maken duurt altijd zo lang. Ineens herinnerde ik me mijn recept voor flammkuchen van vorig jaar weer. Het deeg is binnen no time klaar om te rijzen en je hoeft het vervolgens maar 10 minuutjes te bakken. Het resultaat is eigenlijk gewoon een dunne pizza met heerlijk krokante bodem. We besloten voor een andere topping te gaan en zo ontstond dit recept voor flammkuchen met pittige kip en spinazie. Homemade fastfood op z’n best en nog best voedzaam ook. Okay, je moet even wachten totdat het deeg gerezen is maar geloof mij, dat is het wachten zeker waard en in die tijd kun je natuurlijk gewoon andere dingen doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>