«

»

dec 24

De foodie 2017 flashback tag

Het is weer het einde van het jaar en dan wordt er traditioneel teruggeblikt. Omdat ik het wel leuk vond om daar eens een keertje aan mee te doen bedacht ik de foodie flashback 2017 tag. Hoe werkt het? Hieronder volgen 10 foodgerelateerde vragen die ik ga beantwoorden over 2017:

1.    Nieuw ontdekt favoriete plekje: Café Cook vanwege de heerlijke lunch, top diner kaart en het feit dat er bijna altijd een plekje vrij is op hun zonovergoten en vaak windstille terras. Vooral tijdens mijn verlof heb ik hier menig uurtje gespendeerd.
2.    Ultiem foodie geluksmomentje: tapas eten in de zon in Ronda met Mark en Dex met op de achtergrond een straatmuzikant die toevallig onze bruiloftsmuziek speelde.
3.    Beste restaurant ervaring: ik twijfel tussen Rijks en Yamazato maar ga toch voor Rijks
4.    Beste zelfgemaakte taart: ik was behoorlijk trots op deze passievrucht citroen taart met chocolade drip.
5.    2017 food verslaving: er waren er een aantal waaronder deze Italiaanse broodjes en deze biefstuksalade. Maar de verslaving die het meest bleef hangen zijn toch de spelt piadines (wraps) van de Ekoplaza (geen sponsoring, just love them!).
6.    Foodie fail: ik had zo fanatiek gezonde cakes gebakken en in plakjes ingevroren als gezond ontbijt in de eerste weken van mijn verlof voordat Dex geboren was (want kraamtijd is stress toch? En zonder eten word ik heel chagrijnig!)  dat ik er in juni nog van kon eten…
7.    2017 foodtrend die ik even heb overgeslagen: pokébowl, ik zie niet echt geen verschil met de sushibowl.
8.    Mijn guilty pleasure in 2017: laten we maar zeggen dat de zwangerschapskilo’s er een stuk sneller afgegaan waren zonder Tony’s Chocolonely 😉 Mijn favorieten van dit jaar waren melk kaneelbiscuit en donkere melk rogge.
9.    Had ik eerder moeten maken: in 2017 heb ik het zelf maken van meringues helemaal ontdekt en ook de spiegeltaart bleek zoveel makkelijker dat ik dacht.
10.  Mislukt goede voornemen: wederom het zelf maken van croissantjes. Deze staat al vanaf begin 2016 op de food bucket list maar ik heb ze ook dit jaar niet gemaakt. Het lijkt me gewoon zoveel werk. Wellicht in 2018…?

Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw foodie flashback 2017 momenten. Deel ze in de reacties, op sociaal media of neem de tag over op je eigen blog. Vermeld dan wel even dat je het idee van mij hebt en laat me via Instagram of Facebook met #foodieflashback2017 weten dat die van jou ook online staat!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>