«

»

jun 08

Framboos chocolade croissantjes

Ingrediënten voor 6 croissantjes:
•    1 blik croissantdeeg met 6 plakken
•    18 frambozen
•    6 eetlepels chocoladepasta
•    6 theelepels pure hagelslag
•    2 eetlepels melk

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het croissantdeeg.

Rol het deeg uit en haal de plakken van elkaar los. Besmeer elke plak croissantdeeg met een eetlepel chocoladepasta. Beleg iedere plak met 3 frambozen en rol op tot een mooi croissantje.

Bestrijk de croissantjes met een kwastje met melk en bestrooi elk framboos chocolade croissantje met een theelepel pure hagelslag.

Bak de croissantjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct maar let op want de frambozen kunnen erg heet worden in de oven!

 

Voor Pasen had ik bedacht om weer eens een keer zelf croissantjes te maken maar dan wel de luie variant, die met croissantdeeg uit een blikjes. Hoewel het helemaal zelf maken van croissantjes al heel lang op mijn recepten to do lijstje staat heb ik er nooit zin in om ze te maken. Het zal vast veel lekkerder zijn maar ik vind het zoveel gedoe en wachttijd dat ik me er gewoon niet toe kan zetten. En dus werden het croissantjes uit blik met Pasen. Maar dan wilde ik er wel op een andere manier iets speciaals van maken. Er lagen nog frambozen in de koelkast en zo was al snel dit idee voor framboos chocolade croissantjes geboren want stiekem vind ik pain au chocolat nog veel lekkerder dan een simpele croissant.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>