Frambozen blondies

Ingrediënten voor circa 16 stuks:
•    150g ongezouten roomboter
•    150g witte chocolade, in blokjes
•    2 eieren
•    225g suiker
•    100g bloem
•    Snufje zout
•    200g frambozen

Als je diepvries frambozen gebruikt laat deze dan eerst goed ontdooien en uitlekken.

Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Vet een brownievorm in met boter of bekleed met bakpapier.

Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar wordt het baksel lekkerder van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem. Meng een eetlepel bloem door de frambozen en spatel de rest van de bloem vervolgens luchtig door het beslag. Roer hier tenslotte de bebloemde frambozen doorheen.

Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak de frambozen blondies in de voorverwarmde oven zo’n 40 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.

Laat de frambozen blondies in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.

 

Onlangs realiseerde ik me ineens dat ik nog nooit blondies had gebakken. Best gek want brownies maak ik regelmatig en in allerlei variaties. Hoog tijd dus om eens te experimenteren met de witte chocolade variant. Ik besloot mijn basis recept voor brownies te gebruiken als uitgangspunt maar verminderde de hoeveelheid suiker aangezien witte chocolade van zichzelf al wat zoeter is. Aangezien witte chocolade altijd heel erg lekker combineert met het friszure van framboos besloot ik al snel dat ik er frambozen blondies van zou maken. Het resultaat was heerlijk dus probeer dit simpele recept zeker een keer zelf!  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.