French toast

French toast-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    12 plakjes stokbrood
•    2 eieren
•    50g roomkaas
•    2 flinke theelepels kaneel
•    2 eetlepels ahornsiroop (of maple syrup)
•    15 aardbeien
•    Extra ahornsiroop en fruit ter garnering

Klop het ei met de roomkaas en de ahornsiroop glad. Voeg de kaneel toe en meng goed.

Prak de aardbeien en verdeel over 3 kleine glaasjes.

Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter. Haal de plakjes stokbrood aan beide zijden door het eimengsel heen. Zorg er daarbij voor dat het eimengsel een beetje in het brood trekt door het even te laten liggen in het eimengsel.  Bak het brood in circa 4 minuten op iedere kant mooi bruin op middelhoog vuur.

Serveer met vers fruit en extra ahornsiroop naar smaak.

 

Eerder deelde ik al het recept voor wentelteefjes met jullie, mijn favoriete vakantie ontbijt. In het Engels staat dit ook wel bekend als French toast en in Japan bleken ze dat wel heel letterlijk te nemen. Daar maakten ze French toast namelijk ook met Frans brood, stokbrood dus! Dat bleek eigenlijk best wel lekker te zijn dus vorig weekend besloten wij om deze variant eens na te maken. Om het nog wat Franser te maken gebruikten we roomkaas in het recept. Voor het lekkerste resultaat moet je geduld hebben want door het brood echt 4 of 5 minuten per kant te bakken wordt het lekker krokant, anders is het resultaat wat zompig en dat is zonde van de smaak.

Ahornsiroop kun je tegenwoordig behalve in de natuurwinkel ook in de grote supermarkten wel krijgen. Als alternatief kun je ook heel goed (poeder)suiker gebruiken.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.