Fresh en Light – Donna Hay

 

fresh en light (2)Ik had al vele goede reviews gelezen over de boeken van Donna Hay. Toen ik vorig jaar Fresh en Light voor mijn verjaardag kreeg was ik dan ook helemaal blij. Zodra de visite ’s avonds de deur uit was en de rommel een beetje opgeruimd, heb ik het dan ook meteen nog even doorgebladerd en zag ik al direct een aantal recepten die ik wilde gaan maken.

Inmiddels staat het boek al een tijdje in mijn kast en heb ik er al meerdere recepten uit geprobeerd. Het fijne van dit boek vind ik dat er van ieder recept een foto in staat en er veel wordt gewerkt met basis recepten met daarop een aantal variaties. Daarnaast zijn bijna alle recepten lekker makkelijk en staan ze snel op tafel. Ook de stijl van de fotografie spreekt me heel erg aan: witte achtergronden met mooie foto’s zonder al te veel poespas.

   fresh en light (8)   fresh en light (3)
Het boek is ingedeeld op type gerechten, iets wat ik altijd erg prettig vind. De titel doet wellicht vermoeden dat dit een dieetboek is, maar dat is zeker niet waar. Dit boek laat je zien hoe je heerlijke gerechten kunt maken die ook gewoon room en suiker bevatten. Alleen wordt hier gekozen voor een light versie wanneer dat mogelijk is. Zo bevatten veel recepten ricotta (een relatief lichte roomkaas), agavesiroop in plaats van suiker en volkorengranen en meel. Het eerste recept wat ik uit dit boek probeerde waren de pizza’s. Het recept daarvan vind je hier.

Enthousiast geworden over Fresh en Light? Als je het boek via deze link koopt bij Bol.com help je meteen Uit de pan van San een beetje.


2 reacties

  1. Wat leuk San! Ik heb dat boek ook voor kerst gekregen (van mezelf ;)). Is inderdaad een mooi en handig boek!

    1. Wat toevallig, dat wist ik helemaal niet! Heb je er al veel recepten uit geprobeerd?
      Leuk om te horen dat jij er ook enthousiast over bent in ieder geval!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.