Frisse doperwtenspread

Frisse doperwten spread met logo

Ingrediënten voor 1 schaaltje:
•    200g verse doperwten
•    15g verse munt
•    Sap van 1 limoen
•    5 eetlepels hüttenkäse
•    Scheutje olijfolie
•    Versgemalen peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Kook de doperwten in circa 10 minuten gaar.

Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en doe deze samen met het limoensap en de hüttenkäse alvast in de keukenmachine. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Breng verder op smaak met versgemalen peper.

Giet de erwten af en voeg toe. Hak met de pulse knop van de keukenmachine tot een mooie smeuïge spread. Lekker op geroosterd brood.

 

Hummus is een van mijn favoriete broodbeleg soorten. Ik bedacht me dat je van doperwten dan vast ook wel een lekker smeerseltje kon maken. Frisse smaken combineren altijd goed met doperwten dus zo kwam ik op het idee van limoen en munt. Dus was het idee voor de frisse doperwtenspread geboren. Maar een goede spread heeft natuurlijk ook wat romigheid nodig. Vandaar de toevoeging van de hüttenkäse. Daarmee blijft het relatief mager en ook suikervrij. Altijd fijn wanneer je iets lekkers op je brood kunt smeren wat ook nog gezond is toch?


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.