Frittata met ham en champignons

Frittata met ham en champignons met logo

Ingrediënten voor 12 stuks:
•    250g hamblokjes
•    100g champignons
•    70g geraspte kaas (ik gebruikte Jong Belegen)
•    6 eieren
•    180ml melk (of room)
•    1 eetlepel oregano
•    Peper en zout naar smaak
•    2 eetlepels olijfolie
•    Optioneel: bieslook voor er overheen

Voor dit recept heb je een muffinvorm nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet de muffinvorm op het ovenrooster en vet in met de olijfolie met behulp van keukenpapier.

Bak de hamblokjes zonder olie of boter in een koekenpan of wok krokant. Snijd de champignons in schijfjes en bak nog heel kort mee met de ham.

Klop de eieren los met de melk en voeg de kruiden hieraan toe. Roer de kaas, ham en champignon plakjes door het beslag en verdeel dit met een sauslepel over de muffinvormpjes. Let er hierbij op dat de ham, champignons en kaas een beetje goed verdeeld zitten (dit zakt namelijk een beetje naar beneden).

Bak de frittata’s in 20 minuten in het midden van de oven gaar. Bestrooi eventueel nog met wat bieslook voor het serveren.

 

Het was al weer een tijdje geleden dat ik een recept voor hapjes heb geblogd dus dat werd wel weer eens tijd. Ik besloot deze frittata met ham en champignons te maken. Leek me wel toepasselijk met Pasen voor de deur en ze zijn lekker makkelijk te maken en snel klaar. De oven doet het meeste werk! Voor mij wel zo makkelijk op dit moment want de laatste weken waren vrij druk met de laatste voorbereidingen voor ons huwelijk. Hier stonden dus veel snelle en makkelijke maaltijden op het menu maar wel zo gezond mogelijk want ik wil natuurlijk wel lekker strak in mijn jurk kunnen 😉 Niet zo enthousiast over deze combinatie? Je kunt natuurlijk allerlei variaties bedenken. Zo maakte ik vorig jaar deze heerlijke versie met zalm en asperges.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.