«

»

jan 29

Frozen lime cheesecake

frozen lime cheesecake met logo

Ingrediënten voor 12 personen:
•    250g bastognekoekjes
•    50g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    3 limoenen
•    400g monchou
•    500g mascarpone
•    150g poedersuiker
•    1 portie limoen curd

Bekleed een cakevorm met vershoudfolie.

Verkruimel de koekjes met de keukenmachine of een vijzel. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Doe dit mengsel in de cakevorm en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.

Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit. Voeg de monchou, mascarpone en poedersuiker toe en mix tot een romig geheel. Verdeel dit over de koekbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Zet tenminste 5 uur in de vriezer, langer kan ook.

Maak nu de limoen curd volgens dit recept of gebruik kant en klare limoen (of citroen) curd.

Zet de frozen lime cheesecake een half uur voor het serveren in de koelkast en de laatste 10 minuten er buiten. Snijd in plakken en garneer flink met de limoen curd (die maakt het extra lekker).

Bron voor de frozen lime cheesecake: Foodies Magazine

 

Voor kerst wilde ik graag een toetje maken wat ik makkelijk kon voorbereiden én goed kon bewaren. Het idee was namelijk dat we er zowel op kerstavond met Mark zijn familie als op tweede Kerstdag met mijn familie van zouden eten. Toen ik dit recept voor frozen lime cheesecake tegen kwam in de kersteditie van Foodies Magazine was de keuze snel gemaakt. Ik houd van cheesecake en van de frisse smaak van limoen en na een zwaar kerstdiner leek me dit een ideaal dessert. Ik paste het recept een klein beetje aan met een extra limoen want vond het nog niet smaakvol genoeg met 2 limoenen. Tevens wilde ik het extra feestelijk presenteren waarop ik besloot om zelf limoen curd te maken. Dat bleek een schot in de roos want was echt een top combinatie en maakte dit dessert niet alleen mooier maar ook veel lekkerder. En dit is natuurlijk niet alleen een lekker dessert maar kun je ook prima serveren als alternatief voor een stuk taart op bijvoorbeeld een verjaardag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>