«

»

sep 29

Geboortekoekjes

geboortekoekjes-met-logo

Ingrediënten voor circa 15 koekjes:
•    50g witte basterdsuiker
•    140g amandelmeel
•    60g zelfrijzend bakmeel
•    1/2 ei
•    75g ongezouten roomboter in kleine stukjes
•    15 theelepels hazelnoot chocoladepasta
•    Blauwe of roze muisjes

Doe alle ingrediënten behalve de chocoladepasta en de muisjes in een beslagkom en mix tot kruimels. Kneed verder met de hand tot een deeg. Wikkel het deel in plastic folie en leg ongeveer 45 minuten in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed een ovenrooster met bakpapier.

Bestuif je werkblad met bloem en rol hierop het koekjesdeeg uit tot een dikte van circa een halve centimeter. Steek hartjes uit met een koeksteker. Leg deze op het bakpapierPak steeds het overgebleven deeg bij elkaar en rol opnieuw uit om er nog extra koekjes uit te kunnen steken.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen.

Besmeer ieder koekje met ongeveer een theelepel hazelnoot chocoladepasta. Vervolgens bestrooi je ze met muisjes.

 

Het was al erg lang geleden dat ik koekjes had gebakken en nu was er een goede reden: ik ben zwanger! Half februari verwachten wij ons eerste kindje en na een positieve 20 weken echo eerder deze week durf ik het eindelijk op mijn blog te delen.
Dat het bijbehorende recept iets van een leuke geboortetraktatie moest worden had ik al een tijdje geleden bedacht. Bij een geboorte horen natuurlijk muisjes. Dus sloeg ik vorige week de smaakbijbel open om te kijken welke ingrediënten daar lekker mee zijn. Amandel was een van de dingen die ik vond, vandaar dat ik besloot om amandel geboortekoekjes te maken. Zonder de chocopasta zijn ze net iets te droog maar de combi met de pasta en de muisjes is heerlijk! Ik gebruikte blauwe en roze muisjes op deze geboortekoekjes want wij laten ons in februari verrassen of we een jongetje of een meisje krijgen.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>