Gepocheerd ei met zalm avocado toast

Gepocheerd ei met zalm avocado toast-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1/2 avocado
•    2 eieren
•    100g gerookte zalm
•    peper en zout naar smaak
•    4 geroosterde zuurdesem boterhammen

Zet een pan water op en breng aan de kook.

Rooster ondertussen het brood en beleg met de avocado. Bestrooi royaal met peper en eventueel nog wat zout en beleg met de gerookte zalm.

Voeg een scheut azijn toe aan het water en zorg dat het blijft koken. Roer met een lepel in het water totdat er een draaikolk ontstaat. Breek een ei boven de draaikolk en laat dit langzaam in de draaikolk zakken. Het geeft niet als hierbij wat eiwit loslaat, dit gebruik je straks gewoon niet.

Laat het ei circa 3 minuten koken en haal met een schuimspaan uit het water. Laat even uitlekken op een bordje met keukenpapier en dep voorzichtig droog.

Ga direct verder met het tweede ei en ga hierbij op dezelfde manier te werk.

Leg de eieren op de toast en serveer direct.

 

Na onze avocado eitjes uit de oven kreeg ik dit idee voor gepocheerd ei met zalm avocado toast en ook dat moest natuurlijk snel een keer uitgeprobeerd worden. Eieren pocheren klinkt misschien moeilijk of eng maar het is gewoon een kwestie van doen. Kijk anders ook nog even naar dit filmpje van Allerhande om een iets beter beeld te krijgen van hoe het werkt.  En het maakt natuurlijk niet zoveel uit als ie niet perfect rond is. Wij vonden dit in ieder geval weer een top ontbijtje voor het weekend, maar ook als brunch gerecht of als lunch is dit heerlijk. Fijn weekend!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.