«

»

apr 24

Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas

Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 zoete aardappels
•    300g gewassen verse spinazie
•    1 sjalotje
•    100g zachte geitenkaas
•    Scheutje olijfolie
•    Verder nodig: 2 stukken aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Boen de aardappels goed schoon en prik elke aardappel een paar keer in met een vork. Wikkel beide aardappelen strak in met aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Gaar de aardappels in circa 75 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de aardappels en jouw oven kan dit ook iets langer zijn).

Maak in de laatste 10 minuten dat de aardappels in de oven staan de spinazie. Snipper het sjalotje en fruit dit in een scheutje olijfolie in een wokpan op hoog vuur.  Voeg de spinazie in delen toe. Wanneer deze geslonken is en begint te garen brokkel je de geitenkaas er over heen. Laat nog 1 minuut verder garen.

Wanneer de zoete aardappels uit de oven komen haal je eerst de folie eraf. Snijd ze nu in de lengte in totdat ze net niet doormidden zijn en trek de helften met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de spinazievulling over de aardappels. Serveer met een lekker stukje vlees of vis.

Let op: je kunt de schil gewoon eten als je deze goed hebt schoongemaakt.

 

Wij zijn gek op zoete aardappel! Er staan dan ook al een paar varianten van deze gepofte zoete aardappel uit de oven op mijn blog. Vlak na de honeymoon maakten we deze nieuwe versie. In eerste instantie had ik niet eens bedacht om het recept op mijn blog te plaatsen en had ik er dus ook geen foto van genomen. Maar toen we het aten vonden we deze gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas zo lekker dat ik daar een beetje spijt van had. En dus ging het recept vorige week op herhaling en werd er toen wel een foto gemaakt. Een dikke aanrader dus dit recept!


2 reacties

  1. Kelly Camfferman

    Heerlijk he, dat je maar zo weinig nodig hebt voor zo’n lekker gerechtje =D

    1. Sanne Arts

      Zeker weten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>