Geroosterde paprikasoep

paprika roomsoep met groen logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    3 zoete puntpaprika’s (of 1 pot gegrilde paprika’s)
•    1 ui
•    1 teentje knoflook
•    0,6 liter bouillon
•    1 flinke eetlepel tomatenpuree
•    Eventueel ter garnering: lente ui, verse paprika en/of pistachenootjes

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Als je geen grillstand in je oven hebt zet je de oven gewoon op 250 graden.

Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften in een ovenschaal met de schil naar boven en grill de paprika’s circa 15 minuten of totdat de schil zwarte blaren heeft in de oven.

Laat de paprika afkoelen. Snipper ondertussen alvast de ui. Trek de eventuele zwart geblakerde vellen van de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Wanneer je gegrilde paprika’s uit pot gebruikt kun je deze even uit laten lekken alvorens je de pitjes verwijderd en ze in stukken snijdt.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook en de paprika in circa 5 minuten totdat de ui glazig is. Schep regelmatig om.

Voeg de groentebouillon en de tomatenpuree toe en laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten sudderen op laag vuur. Let op dat de soep niet gaat koken.

Neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer. Garneer met in ringetjes gesneden lente ui, stukjes verse paprika en/of pistachenootjes.

Als je dit recept als onderdeel van een etentje maakt kun je dit prima al een dag eerder maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen.

Bron: Mama

 

Ik houd van soepen, vooral als het weer wat kouder begint te worden. Wat mij betreft is het ook een prima maaltijd met wat brood erbij maar daar gaat Mark helaas niet in mee dus het blijft vaak bij een soep als voorgerecht of als lunch in het weekend. Dit recept maak ik al jaren en blijft een van mijn favorieten. Net als de preitaart en de kruidenboter is ook dit weer een “gouwe ouwe” die ik van thuis uit heb meegekregen.

Wil je dit recept suikervrij maken? Maak de bouillon helemaal zelf (dus zonder bouillonblokje).


6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wij hebben dit soepje zondag bij je mogen proeven en hij was super lekker.
    Je hebt er toch je eigen twist aan gegeven want ik gebruik altijd geroosterde paprika`s uit een pot en doe er altijd flink wat room bij .
    Dit is een slankere variatie en zeker zo lekker. Goed gedaan Sanne

    1. Ja hij was lekker he?! Jammer dat er niets overbleef voor de volgende dag 😉

  2. Heerlijke soep San! Deze gaan we vaker maken.. Vanavond de lamsburgers op het programma 🙂

    1. Dank je 🙂
      Hopelijk vallen de burgers net zo goed in de smaak :)!!

    • Roëlla op 15/12/2014 om 06:22
    • Reageer

    Ik heb deze soep een tijdje geleden keer gemaakt en hij is zo goed in de smaak gevallen dat ik hem sindsdien al een paar keer heb moeten (mogen) maken. Hij is echt heerlijk!!

    1. Wat leuk om te horen :)! Fijn dat jullie ‘m ook zo lekker vinden! Bij ons staat ie waarschijnlijk met kerst weer op tafel, nu al zin in.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.