Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's met logo

Ingrediënten voor 8 stuks:
•    4 mini paprika’s (of 2 reguliere)
•    8 eetlepels naturel roomkaas
•    1 theelepel Italiaanse kruiden
•    1/4 bosje peterselie
•    1/4 bosje bieslook
•    Evt. peterselie om te garneren

Wanneer je mini paprika’s gebruikt (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en Lidl) halveer je deze en verwijder je de zaadlijsten. Laat de steeltjes eraan zitten. Voor reguliere paprika’s doe je hetzelfde maar snijd je de helften nogmaals in tweeën. Hak of knip de peterselie en bieslook fijn en roer deze samen met de Italiaanse kruiden door de roomkaas heen. Breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper of voeg nog wat extra kruiden toe. Vul de paprika’s nu met de kruidenkaas. Wrijf de zijkanten eventueel nog even schoon met een stukje keukenpapier.

Leg de gevulde paprika’s op een bord en serveer eventueel met wat cherrytomaatjes erbij, dat ziet er gezellig uit. Je kunt de paprika’s nog garneren met een takje peterselie. Let op dat je de steeltjes niet opeet. Je kunt deze ook verwijderen maar ik vind de hapjes er mooier uitzien met steel.

Bron: mama

 

Zoals ik al eerder schreef hoefde ik met Kerst dit jaar niet te koken. Mijn moeder daarentegen had flink uitgepakt. We speelden ’s middags nog wat spelletjes en dus had ze als voorgerecht een aantal hapjes gemaakt. Deze gevulde paprika’s waren daar onderdeel van en vonden gretig aftrek. Het is een super simpel recept maar een erg lekker en fris hapje. Deze gevulde paprika’s stonden bij de helft van de familie alweer op tafel tijdens Oud & Nieuw dus dat zou genoeg moeten zeggen over het succes ervan 😉 En best of all: dit hapje is gewoon suikervrij en past dus prima in je goede voornemens!


8 reacties

Naar het reactie formulier

    • Cornelieke op 06/01/2015 om 09:10
    • Reageer

    Je kunt de minipaprika’s vullen met roomkaas en pijnboompitjes er op en even onder de grill. Ook heerlijk!

    1. Hmmm dat klinkt ook lekker zeg! Ga ik ook een keer proberen 🙂

  1. Super toevallig, ik heb vandaag bijna hetzelfde recept online gezet! Inderdaad super lekker, en nog een beetje gezond. 🙂

    1. Wat toevallig inderdaad 🙂

  2. Lekker, ook leuk om mee te nemen naar een nieuwjaarsborrel!

    1. Dank je! Dat is inderdaad zeker een goed idee 🙂

    • Laura op 12/12/2020 om 14:29
    • Reageer

    Wat een goed idee, heel eenvoudig maar lekker!

    1. Dank je Laura, leuk te horen!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.