Gevulde portobello’s

Gevulde portobello

Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 portobello champignons
• 4 plakjes zachte geitenkaas (verpakking van 100g in 6 plakjes)
• 2 plakken parmaham (of serranoham)
• Paar takjes verse bieslook (circa 10g)
• Paar takjes verse peterselie (circa 10g)
• Versgemalen peper
• Optioneel: paar druppels truffel olie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de steeltjes voorzichtig uit de portobello’s en hak ze fijn. Scheur de parmaham in kleine stukjes. Knip of hak de bieslook en peterselie fijn.

Meng de fijngehakte portobello steeltjes met de parmaham, geitenkaas en  kruiden en breng op smaak met peper en eventueel een paar druppels truffel olie.

Leg de portobello’s in een ingevette ovenschaal en vul met het geitenkaas mengsel. Bak de portobello’s in 20 minuten gaar in de oven.

 

Alweer een hele tijd geleden kwamen Freek & Hilde bij ons eten. Aangezien zij net als wij fan zijn van de combinatie van geitenkaas, parmaham en champignons bedacht ik dit gerecht. Deze gevulde portobello’s zijn in 5 minuten klaar om de oven in te gaan en super lekker, dus zeker een aanrader! Als je dit gerecht als onderdeel van een etentje wil maken kun je het al helemaal voorbereiden, in de koelkast bewaren en als je gasten gearriveerd zijn in de oven zetten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.