Gevulde pruimen

Gevulde pruimen-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 pruim
• 1 eetlepel havermout
• 1 eetlepel boekweitmeel (of ander meel)
• 4 walnoten
• 1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop
• Kaneel naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Halveer de pruim en verwijder de pit. Hierbij mag je best een stukje van het vruchtvlees mee snijden, want dit “gat” ga je zo meteen vullen.

Breek of snijd de walnoten in stukjes en meng in een kommetje met de havermout, het boekweitmeel, de agavesiroop en eventueel wat kaneel naar smaak.

Leg de pruimenhelften in twee ovenschaaltjes en verdeel de vulling hierover.

Bak de pruimen 10 minuten in het midden van de oven. Serveer eventueel met wat Griekse yoghurt of vanille ijs. Maar ook zonder zijn deze pruimen heerlijk!

 
Het is weer volop pruimenseizoen en dit heerlijke fruit leent zicht uitstekend voor gebruik in de oven. Afgelopen weekend gaf ik je al het recept van deze heerlijke pruimentaart en na het bakken daarvan had ik nog wat pruimen over. Ik mengde er een paar door mijn dagelijks bakje fruit met granen als ontbijt, maar ik besloot er ook nog een lekker dessert van te maken en dat werden deze gevulde pruimen. Het fijne van dit recept is dat het in minder dan 5 minuten klaar is om de oven in te gaan. En het resultaat is niet alleen erg lekker, het is ook nog relatief gezond. Alleen de agavesiroop is niet bepaald gezond maar binnen de zoetstoffen is het wel een beter alternatief dan reguliere suiker. 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.