Gevulde uien

Gevulde ui met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 uien
•    Grof zeezout
•    20 milliliter olijfolie
•    1 teen knoflook
•    4 takjes peterselie
•    60g geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Kerf de uien een paar keer in met een mesje (niet te diep). Zet ze in een laagje zeezout in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

Gaar de uien in circa 40 minuten in de oven. Laat de oven aan staan wanneer je de uien eruit haalt.

Laat de uien een klein beetje afkoelen. Snijd nu het kapje aan de onderkant eraf en lepel de gare ui van binnenuit uit de schil. Laat nog wel iets aan de randen zitten anders is het geheel niet stevig meer.

De ui die je eruit gehaald hebt hak je fijn, samen met de knoflook en de perselie. Meng alles door elkaar samen met de kaas.

Vul de uien met dit mengsel en leg ze in een schone ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de uien nu nog circa 8 tot 10 minuten terug in de oven zodat de kaas gaat smelten. Eventueel kun je alles al voorbereiden en alleen het laatste verwarmen vlak voor het serveren doen.

Serveer de uien in hun schil en lepel ze uit. De buitenste schil kun je uiteraard niet eten.

Bron: Kookfabriek

 

 

Een ui, het lijkt een beetje een saaie groente. Zelf gebruik ik ‘m meestal alleen maar om smaak te geven aan een soep, pastasaus of wokgerecht. Alweer een paar jaar geleden deed ik met Mark een kookworkshop bij de Kookfabriek in Amsterdam. Onderdeel van het menu waren deze gevulde uien. Ik vond het erg verrassend hoe je met zo’n simpele groente zo’n makkelijk en smakelijk bijgerecht kunt maken. Toch duurde het een hele tijd voordat ik weer eens aan dacht om dit recept te maken. Maar volgende keer gaat ie toch echt sneller op herhaling 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.