«

»

dec 16

Gevulde vijgen uit de oven

Vijgen uit de oven (6)Ingrediënten voor 6 gevulde vijgen:
•    6 verse vijgen
•    6 plakjes parmaham
•    60g zachte geitenkaas (evt. te vervangen door mascarpone)
•    1 eetlepel honing
•    1 theelepel mosterd
•    1 eetlepel balsamico azijn
•    3 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in. Druk ze iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Verdeel de parmaham en de geitenkaas er over en bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven totdat de vijgen en de kaas zacht worden.

Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, balsamico azijn en olijfolie door elkaar te kloppen.

Zet de vijgen op een bord of amuselepel en besprenkel met de dressing. Serveer direct en serveer de rest van de dressing er eventueel apart bij.

Bron: Mama

 

Vorig jaar met kerst kregen wij dit hapje als amuse van mijn moeder voorgeschoteld. Het was een heerlijk begin van de maaltijd. Sowieso ben ik gek op de combinatie geitenkaas en parmaham en de vijgen geven er een lekker fris tintje aan. De smaken zijn een feestje in je mond, het ziet er mooi uit (bij vijgen vaak het geval 🙂 ) en het is super simpel om te maken. Een perfect recept dus om indruk mee te maken zonder al te veel moeite te doen. Dit feestelijke hapje is niet alleen een lekkere amuse maar is ook perfect voor bij de kerstborrel of als hapje met bijvoorbeeld Oud & Nieuw. Als je het jezelf nog wat makkelijker wil maken kun je de dressing ook weglaten.

Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje achter de schermen te krijgen, zo ziet het er uit als ik een gerechtje klaar maak om op de foto te zetten 😉

DSC_0040


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>