Gezond bosvruchtenijs

Gezond bosvruchten ijs gekozen foto

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 rijpe banaan
•    1 doosje diepvries zomerfruit (of ander fruit uit de vriezer) á 250 gram

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

 

Haal het fruit uit de vriezer, doe in een kom en laat 5 minuten staan. Breek de banaan in stukjes en voeg toe aan het bevroren fruit. Pureer met de staafmixer tot een glad ijs.

Serveer direct want het ijs smelt snel.

 

Dit is denk ik het allersimpelste recept wat ik tot nu toe gepost heb. Ik wilde het jullie echter niet onthouden want het is ook super lekker en met de oplopende temperaturen in het weekend mag dit gezond bosvruchtenijs niet ontbreken! Eigenlijk ontdekte ik dit heerlijke en gezonde dessert bij toeval. Ik eet ’s ochtends bijna altijd fruit als ontbijt en een paar maanden geleden had ik een fase waarin ik dat altijd pureerde en vaak banaan combineerde met vriezerfruit. Dan legde ik de avond van te voren het fruit alvast in de koelkast om te ontdooien zodat ik het ’s ochtends kon eten. Natuurlijk kwam er een dag waarop ik dat was vergeten en ’s ochtends het fruit pas uit de vriezer haalde. Ik had een beetje haast en daarom geen tijd om te wachten totdat het fruit helemaal ontdooid was. Toen ik het bevroren fruit pureerde met de banaan kreeg ik een verrassend lekker ijs. Als ontbijt geen goed idee maar ik besloot het wel te onthouden voor in de zomer als dessert, want ik ben gek op ijs.

Banaan heeft de fijne eigenschap dat als het met bevroren fruit in aanmerking komt het dezelfde structuur krijgt als ijs. Dit zorgt ervoor dat je qua smaak en mondgevoel echt Italiaans ijs eet. Alleen zit er natuurlijk geen suiker en room in,  dus voor de lijn is dat wel zo prettig. Uiteraard kun je variëren met het diepvries fruit wat je gebruikt, zorg wel dat je de verhouding dan gelijk houdt.


4 reacties

Naar het reactie formulier

    • monic sassen op 08/12/2014 om 23:15
    • Reageer

    Hoi San, dit ga ik zeker proberen, lijkt mij erg lekker, dank je,

    1. Graag gedaan! Ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

  1. Hey San! Vandaag gemaakt en gecombineerd met passievruchtenmousse en een laagje chococrumble. Echt bizar snel klaar en super lekker!!

    1. Leuk om te horen 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.