Gezonde bosbes ontbijt muffins

Gezonde blauwe bes ontbijtmuffins met logo

Ingrediënten 10 muffins:
•    180g volkoren speltmeel
•    55g havermout
•    1 eetlepels kaneel
•    1 theelepel bakpoeder
•    1 theelepel baking soda
•    3 rijpe bananen
•    2 eieren
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    70g rozijnen
•    200g bosbessen

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Bekleed een muffinvorm met cupcakepapiertjes.

Doe de rozijnen in een kom en laat circa 10 minuten wellen in gekookt water.

Doe het speltmeel met de havermout, kaneel, bakpoeder en baking sdoa in een kom en schep goed door elkaar.

Prak de bananen en roer de eieren los met een vork. Meng door elkaar samen met de Griekse yoghurt. Giet de rozijnen af en voeg hier aan toe.

Spatel de blauwe bessen door het meel en zorg er hierbij voor dat ze goed met meel bedekt zijn. Daardoor zinken ze niet allemaal naar de bodem.

Roer nu het bananenmengsel met het meelmengsel door elkaar met een spatel. Het beslag is compacter dan je van bijvoorbeeld een cakebeslag gewend bent maar dit hoort zo. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de gezonde blauwe bes ontbijt muffins in circa 18 minuten gaar in het midden van de oven.

 

Het was alweer veel te lang geleden dat ik eens gezond gebakken had. En dus besloot ik daar weer een nieuw recept te bedenken. Het is tenslotte altijd fijn als je het idee hebt dat je lekker kunt snoepen maar het stiekem gewoon gezond is. Ik had nog blauwe bessen in de koelkast liggen en zo ontstond dit recept voor gezonde bosbes ontbijt muffins. Overigens zijn ze niet alleen lekker als ontbijt maar ook perfect als gezond tussendoortje. Houd je van zoet? Voeg dan 1 of 2 eetlepels agave siroop of honing toe aan het beslag.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.