«

»

jan 15

Goede voornemens weekmenu 3

Alweer een week voorbij. Hopelijk houd je jouw goede voornemens nog een beetje vol? Je hebt half januari er al op zitten, goed bezig! Ik ga je ook deze week weer helpen om gezond en gevarieerd te eten. Tijd voor het derde weekmenu:
weekmenu-3
Zondag: curry met zoete aardappel en linzen
Maandag: courgette pasta
Dinsdag: spelt met wakame en garnalen
Woensdag: pittige pasta met paprika pestosaus
Donderdag: quinoa spring rolls
Vrijdag: vitello tonato burgers
Zaterdag: moussaka

Zoals je ziet staan er ook deze week weer burgers op het menu. Je moet het tenslotte wel een beetje leuk houden voor jezelf en met een zelfgemaakte tonijnmayonaise en kalfsoester als burger kun je dit prima onder verantwoord genieten scharen.

Uiteraard wil je ook deze week weer gezond lunchen. Restjes van de spelt met wakame en garnalen of de quinoa spring rolls zijn hiervoor uitermate geschikt. Een andere goede optie is om ’s ochtends of de avond van te voren alvast je lunch te maken die je vervolgens meeneemt naar kantoor. Deze maaltijdsalade met kaas en noten is daarvoor bijvoorbeeld perfect. Houd wel de dressing apart en doe dit alleen wanneer je de salade op kantoor in de koelkast kunt bewaren.

Ben je meer een brood eter voor de lunch? Maak dan deze week eens je eigen pindakaas (heerlijk in combinatie met plakjes banaan op je brood!) of paprikahummus die je vervolgens met plakjes avocado, geitenkaas en/of gegrilde groente kunt combineren.

Qua ontbijt zou je jezelf deze week eens kunnen verwennen met deze gezonde bosbes ontbijt muffins (ook heerlijk als tussendoortje!) die je goed een paar dagen kunt bewaren of kunt invriezen, pittige oeuf en cocotte in het weekend of roggebrood met avocado en feta.

Bak in het weekend je eigen crackers die ideaal zijn om mee te nemen als tussendoortje (zorg er wel voor dat je er ook beleg bij hebt zoals plakjes avocado en versgemalen peper of die zelfgemaakte pindakaas of paprikahummus). Of maak voor tussendoor eens je eigen versgeperste sapjes. Een van mijn favorieten is dit ananas bleekselderij appelsap.

Succes weer met jouw goede voornemens deze week!


2 reacties

  1. jonna@burgertrutjes

    Handig overzicht!! De Mousaka wil ik een keer gaan maken.

    1. Sanne Arts

      Leuk om te horen 🙂 Ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>