«

»

jan 22

Goede voornemens weekmenu 4

Jeetje wat vliegt de tijd, vandaag alweer tijd voor het vierde en laatste goede voornemens menu. Wat staat er deze week op tafel?
weekmenu 4
Zondag: pompoen spinazie lasagne
Maandag: sushi bowl
Dinsdag: geroosterde paprikasoep met een broodje erbij
Woensdag: Mexicaanse quinoa salade
Donderdag: zoete aardappel stamppot salade
Vrijdag: melanzane
Zaterdag: Arabische broodjes

Terwijl ik dit typ krijg ik zelf honger, want hier staan een aantal van mijn favoriete recepten tussen! De sushi bowl en Mexicaanse quinoa salade mag ik momenteel zelf helaas niet eten vanwege de zwangerschap en rauwe vis en chorizo die erin zit. Snel maar weer eens maken als de kleine geboren is! Voor beide geldt overigens dat een restje hiervan perfect is om mee te nemen naar je werk als gezonde lunch, want ze zijn koud ook erg lekker. Werk je vanuit huis of kun je op kantoor prima eten opwarmen? Dan is een restje van de paprikasoep natuurlijk ook een top idee voor de lunch.

Maar naast je lunch en het avondeten is er natuurlijk ook nog een goede start van de dag om over na te denken. Verwen jezelf in het weekend met deze heerlijke avocado eitjes uit de oven of deze lekkere (maar suikervrije!) appel kaneel pancakes. Haal verder lekker vers fruit in huis voor op werkdagen en combineer dit met gezonde ontbijtgranen en skyr of yoghurt. Geen tijd om ’s ochtends fruit te snijden? Doe het al de avond van te voren en je bent binnen no time klaar de volgende dag.

Wil je weer iets lekkers tussendoor eten maar is zoete trek ook jouw grote valkuil? Bak dan in het weekend dit heerlijke gezonde mango appel brood. Bewaar in plakjes gesneden in je vriezer en stop iedere ochtend een plakje (of 2 😉 ) in je tas voordat je gaat werken. Heb je in het weekend iets te vieren of krijg je bezoek? Dan is deze gezonde worteltaart ook een heel goed idee!

Dat was alweer het laatste goede voornemens weekmenu. Kun jij nog wel wat meer inspiratie gebruiken om je goede gewoontes vol te houden? Lees dan eens de weekverslagen van mijn suikervrije maand van twee jaar geleden. Op dezelfde pagina vind je ook alle suikervrije recepten van Uit de pan van San bij elkaar. En natuurlijk kun je zelf ook een goed weekmenu in elkaar zetten door bijvoorbeeld een kijkje te nemen op de pagina met lekkere & lichte recepten.


2 reacties

  1. Bianca

    Wat een goed menu. Heerlijke recepten. Zeer inspirerend. Dank je wel! 🍒

    1. Sanne Arts

      Dank je wel voor je leuke reactie! Leuk om te horen dat je geïnspireerd bent en graag gedaan natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>