«

»

feb 18

Green goddess salade

Green goddess salad met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    120g quinoa
•    200g doperwten
•    200g sugar snaps
•    40g alfalfa
•    20g tuinkers
•    6 eetlepels pistache pesto

Begin met het maken van de pistache pesto volgens dit recept. Dit kun je ook al eerder doen want de pesto is zeker 2 weken houdbaar in de koelkast en kun je ook goed invriezen.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de doperwten in circa 8 minuten gaar. Voeg hier na 4 minuten de sugar snaps aan toe.

Giet de groentes af en meng met de quinoa, de tuinkers, de alfalfa en de pistache pesto. Serveer direct.

 

Een tijdje geleden kwam ik in een tijdschrift een salade tegen die “Green goddess” heette. Dat vond ik zo’n leuke naam dat ik besloot ‘m te onthouden voor een toekomstig gerecht. Vorige week was Mark voor werk in het buitenland en dan eet ik vaak vegetarisch. In de supermarkt zag ik dat er al weer doperwten waren en ik kreeg zin in een voorjaarsrecept. Ik had nog pistache pesto in de koelkast staan en besloot naast de doperwten ook tuinkers, alfalfa en sugar snaps mee te nemen. Daar op de groente afdeling van de supermarkt schoot de green goddess naam me weer te binnen. Dit ging ‘m worden 😉 Dit recept was echt heerlijk! Ik at het warm maar koud kan ook. Super gezond en heerlijk fris van smaak! Ik kreeg al helemaal zin in het voorjaar al was dat qua weer ver te zoeken in de dagen erna…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>