Groene asperge champignon quiche

Asperge champignon quiche-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
Bodem
•    140g (spelt)bloem
•    70g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    1 losgeklopt ei
•    1 tot 2 eetlepels koud water
Vulling
•    100g groene asperges
•    150g kastanje champignons
•    1 rode ui
•    55g pecorino romano kaas
•    2 eieren
•    3 eetlepels Griekse yoghurt
•    1 eetlepel oregano
•    1 volkoren beschuit
•    Peper & Zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem met de roomboter met je handen of in de keukenmachine. Voeg het ei en water toe en kneed tot een soepel deeg. Vet een lage langwerpige quiche vorm (36x13x2,5cm) in met een klein beetje olijfolie. Rol het deeg uit (gebruik eventueel wat extra speltbloem als het teveel plakt) en bekleed de vorm ermee. Snijd het eventuele overtollige deeg weg, prik de bodem in met een vork en bestrooi met 1 verkruimelde volkoren beschuit (of paneermeel). Eventueel kun je het deeg ook een dag eerder maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.

Grill de asperges circa 5 minuten in een grillpan. Keer regelmatig om en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes en snipper de ui. Meng de eieren met de Griekse yoghurt en de oregano en breng eventueel verder op smaak met peper & zout. Rasp de pecorino kaas.

Verdeel de groene asperges over de bodem van de quiche. Bestrooi met de rode ui en beleg met de champignonplakjes.  Verdeel nu het eiermengsel over de quiche en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de quiche in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Eind april had ik een etentje voor 14 personen. In het najaar had ik namelijk samen met mijn nichtje de familiedag georganiseerd en de winnende groep had een etentje van ons tegoed. We besloten om een buffet te maken en een van de onderdelen was quiche. Nu de groene asperges weer volop verkrijgbaar zijn hoefde ik niet lang na te denken wat dat zou worden. Ook was het al tijden geleden dat ik gebakken had in mijn rechthoekige bakvorm en die is perfect voor asperges ontdekte ik vorig jaar bij het maken van deze quiche met groene asperges. Nu moest het een vegetarisch recept worden zodat ie geschikt was voor alle gasten en dat werd dus deze groene asperge champignon quiche. Volgende keer zou ik er misschien ook nog wat kleine stukjes zongedroogde tomaat aantoevoegen voor nog meer smaak, maar ook zonder is dit een lekker recept!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.