Groene puree

Groene puree met logo

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
•    1 broccoli
•    200g verse doperwten
•    1 liter bouillon
•    15g verse basilicum
•    1 eetlepel Griekse yoghurt
•    Peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Kook de broccoli en doperwten in circa 10 minuten gaar in de bouillon. Giet de groente af maar vang de bouillon hierbij op.

Doe de gekookte groente samen met de basilicum, Griekse yoghurt en 1 soeplepel bouillon in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Eventueel kun je nog wat extra bouillon of yoghurt toevoegen, of voor een frisse touch wat citroen- of limoensap.

 

Al een tijdje had ik het idee voor het maken van een groene puree. Lekker, gezond en het ziet er heel mooi uit op een goed opgemaakt bord als bijgerecht.  Twee weken geleden vond ik het tijd om dit recept eens van mijn “to cook” lijstje af te strepen en de benodigdheden in huis te halen. Het resultaat was een heerlijk smeuïge, frisse en gezonde puree. Wij aten ‘m in combinatie met de tonijn ceviche (tja als blogger moet je soms even wat nieuwe receptjes proberen en fotograferen waardoor je soms bijzondere combinaties eet…) maar hij is natuurlijk nog veel lekkerder bij een stukje gebakken vis of vlees.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.