Hazelnoot chocolademousse

Hazelnoot chocomousse (14)

Ingrediënten voor 8 personen:
•    180g melk hazelnoot chocolade van Tony’s Chocolonely
•    700ml slagroom
•    60g suiker
•    4 blaadjes gelatine
Voor dit recept heb je 8 glazen schaaltjes nodig.

Week de gelatine in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop 500ml slagroom lobbig (zonder suiker te gebruiken).

Hak de chocolade fijn. Verwarm de resterende slagroom met de suiker in een steelpan (niet laten koken). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat oplossen in de warme room. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het chocolademengsel en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Laat dit mengsel even op het aanrecht staan om verder af te koelen.

Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het afgekoelde chocolademengsel (familie maken). Als het goed gemengd is kun je de rest van de lobbige slagroom en luchtig doorheen spatelen. Schep de chocolademousse voorzichtig in de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Langer kan ook, je kunt dit dessert prima een dag van te voren bereiden.

Haal de glaasjes uit de koelkast en garneer met een blokje melk hazelnoot chocolade en wat cacaopoeder.

 

De laatste tijd lezen jullie nogal veel recepten met chocolade op mijn blog. De reden daarvoor is dat ik een heleboel chocoladepastilles heb staan (restantje van Tony’s) die toch een keer op moeten en dat ik recepten nodig had voor mijn werk voor bij een paar van onze repen. Zoals je al eerder kon lezen gebruikte ik voor de pure reep het recept van de chocolade taart met rood fruit, voor bij de karamel zeezout reep werd het een snelle variant van millionaire’s shortbread en voor de melk hazelnoot dus dit recept. Het is eigenlijk een afgeleide van het eerste recept wat ik een paar maanden geleden postte: witte chocolademousse met passievrucht. Deze hazelnoot chocolademousse is super makkelijk te maken en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige wat je kan gebeuren is dat de mousse niet goed opstijft (dit is mij nog nooit gebeurd, ook niet bij de witte variant) en zelfs dan is de smaak nog gewoon goed. En omdat je dit dessert prima voor kunt bereiden, kun je in geval van mislukking nog altijd last minute naar de supermarkt rennen voor een bak ijs 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.