Herfst bulgur met geroosterde groentes

herfst bulgur- met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    200g bulgur
•    3 eetlepels olijfolie
•    1 portie rucola pesto
•    1 zoete aardappel
•    400g pompoen in blokjes
•    125g champignons
•    5 takjes dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop pompoen en zoete aardappelbokjes. Schenk hier circa 2 eetlepels olijfolie overheen en hussel door elkaar. Rooster de groentes in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de rucola pesto volgens dit recept. Dit kun je eventueel ook al een dag eerder doen.

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer hier 1 eetlepel olijfolie en de rucola pesto doorheen wanneer de bulgur klaar is.

Snijd de champignons in plakjes en rits de blaadjes van de takjes dragon. Hak de dragonblaadjes fijn.

Verhit nog een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons met de dragon zo’n 2 minuten op hoog vuur.

Meng de dragon champignons en de geroosterde groentes door de bulgur en serveer direct.

 

De herfst is officieel begonnen dus dat vraagt om een herfst recept. Stiekem maakte ik dit gerecht al begin september want toen was het voor mijn gevoel al herfst met die kou, regen en wind. Ik zag de pompoen in de winkel liggen en moest die gewoon kopen. Ik vind pompoen zo lekker! Het is voor mij echt de ultieme herfst groente. Er lag nog een zoete aardappel in de koelkast en ook champignons zijn wat mij betreft een echte herfstgroente dus al snel ontstond dit gerecht. Ik moet er wel bij zeggen, deze herfst bulgur met geroosterde groentes is een echt you hate or you love it gerecht. Het heeft heel veel aardse smaken en daar houdt niet iedereen van. Ik vind het wel heerlijk dus hier komt het zeker nog een keer op tafel deze herfst! Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan nog wat rozijnen toe aan het gerecht. Ook kun je het een hele andere smaak geven door bijvoorbeeld curry kruiden over de pompoen en zoete aardappel te strooien voordat je ze roostert of een andere pesto te gebruiken.


1 reactie

  1. Super leuk om te horen! Dank je wel voor je berichtje!!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.