«

»

mei 21

Homemade lemonade

Homemade lemonade met logo

Ingrediënten voor 2 grote glazen:
•    Sap van 3,5 citroenen (circa 150g)
•    250 milliliter water
•    75g suiker

Doe het citroensap met het water en de suiker in een steelpannetje en laat onder voortdurend roeren met een garde zachtjes koken totdat alle suiker is opgelost.

Schenk over in een kan of glazen en laat eerst een half uurtje afkoelen op het aanrecht. Zet vervolgens in de koelkast en laat ijskoud worden.

Serveer met ijsklontjes en voeg eventueel nog wat extra water toe als de je limonade te sterk vindt.

 

Ik houd niet van frisdrank en hoef overdag vaak ook geen alcohol. Op vakantie of in het weekend in de zon op het terras vind ik een watertje echter een beetje saai en heb ik ook niet altijd zin in thee. Zo ontdekte ik op onze huwelijksreis de homemade lemonade. Werkelijk overal in Mexico, Guatemala en Belize kon je dit verfrissende drankje krijgen. Heerlijk! Ik was al snel verslaafd. En zo kwam het dat het eenmaal thuis niet lang duurde voordat ik het zelf maakte. Super simpel maar o zo lekker. Perfect voor op een warme dag maar ook gewoon lekker voor bijvoorbeeld na het sporten. In de koelkast blijft het wel een paar dagen goed dus maak het jezelf makkelijk en maak direct een volle kan.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>