«

»

feb 03

Hotspots in Parijs

Alweer een hele tijd geleden waren Mark en ik een weekend in Parijs. Ooit was dit ons eerste weekend weg samen en ik vond het daarom leuk om het hem cadeau te geven voor zijn verjaardag. Wij genoten van de stad per fiets. Parijs heeft namelijk een fantastisch fiets systeem, Vélib, waarbij je voor € 1,60 voor 24 uur een fiets kunt huren. In de hele stad zitten heel veel inlever- en ophaalpunten. Zolang je de fiets steeds binnen een half uur weer bij zo’n punt stalt komen er geen extra kosten bij. Als je de app download is het helemaal super makkelijk want dan kun je direct zien waar het dichtstbijzijnde fietspunt is, hoeveel fietsen je daar nog kunt inleveren en hoeveel fietsen daar nog staan om op te halen. Ideaal om veel van de stad te kunnen zien! Uiteraard hebben we ook de nodige leuke food adresjes en winkeltjes aan gedaan dus hierbij onze hotspots in Parijs voor iedereen die daar binnenkort nog heen gaat.

IMG_9888 IMG_9892
Omdat het een cadeautje was begonnen wij ons weekend met een bijzonder diner. We hadden gereserveerd bij Benoit, een van de oudste brasseries van Parijs en onderdeel van het imperium van de beroemde chefkok Alain DuCasse. Het eten was heerlijk dus wij hadden een topavond. Maar eerlijk is eerlijk dit restaurant is wel een beetje prijzig en er zijn ook genoeg leuke plekken te vinden waar je voor minder geld heerlijk kunt eten.

IMG_9898 IMG_9813
Op zaterdag begonnen we de dag uiteraard met een vers croissantje en pain au chocolat van een boulangerie om de hoek. En vertrokken we per fiets richting de wijk Le Marais waar we Le Marchee des enfants rouges bezochten. Een lokale markt waar je de lekkerste dingen kunt kopen en natuurlijk ook kunt proeven als je wil. Een heerlijke plek waar weinig toeristen komen maar waar een heel fijn sfeertje hangt! Aangezien we maar een klein ontbijt op hadden gingen we vervolgens brunchen bij Rose Bakery. Deze Engelse dame heeft diverse vestigingen in de stad. Wij bezochten die op Rue Debelleyme. Bij Rose krijg je de lekkerste quiches, broodjes, salades, taarten en nog veel meer. Alles wordt vers voor je ogen gemaakt en meenemen naar huis kan ook. Wij waren fan!

IMG_9825 IMG_9830
Na al dat eten sprongen we weer op de fiets en staken de Seine over. Natuurlijk werd er even gestopt bij de Notre Dame om vervolgens Shakespeare & Company te bezoeken. Dit is een must do voor iedereen die van lezen houdt. De winkel lijkt zo weg gelopen te zijn uit een Harry Potter film, allemaal kleine kamertjes, verschillende verdiepingen en boeken waar je maar kijkt. Super leuk om even rond te dwalen! Er naast vind je de bijbehorende lunchroom maar die hebben wij even overgeslagen omdat we nog vol zaten van onze brunch. De lunchroom zag er overigens wel super leuk uit!

IMG_9845 IMG_9842
Verder besloten we op zaterdag de beroemde Parijse macarons maar eens aan een test te onderwerpen. We probeerden de koekjes van Pierre Hermé en natuurlijk ook die van Ladurée, waarbij de laatste toch echt onze favoriet waren. Je moet er even voor in de rij staan, maar wanneer je er voor kiest om ze mee te nemen is de rij al aanzienlijk korter en het gaat best snel. Mijn advies: deze macarons zijn het wachten zeker waard!

IMG_9939 IMG_9927
Tenslotte dwaalden we op zaterdag nog even rond over de food afdeling van le Bon Marché. Dit deed mij een beetje denken aan de grote warenhuizen in Londen en New York waar ik ook altijd mijn ogen uitkijk op de foodafdeling. Super leuk om te zien wat voor bijzondere producten er verkocht worden en alles ziet er even lekker uit.

IMG_9849 IMG_1201
’s Avonds gingen we eten in de gezellige wijk Montmartre. Van een collega had ik de tip gekregen om te gaan eten bij Miroir op de Rue des Martyrs. Helaas zat dit al vol. We kwamen uiteindelijk een paar deuren verderop terecht bij La Cave Gourmande. Ook dit zat vol maar er was een samenwerking met het tentje er tegenover (Bistrot des Martyrs) waardoor we daar konden zitten en konden eten van de kaart van La Cave Gourmande. Het eten was verrukkelijk en helemaal niet duur! Wederom een aanrader dus! En daarna loop je zo verder Montmartre in voor een bezoekje aan de Moulin Rouge of een leuke cocktailbar.

IMG_1202 IMG_9953
Zondag wilden wij eigenlijk graag uitgebreid ontbijten. We besloten naar Klaus te gaan. Dé ontbijtplek van Parijs, zo had ik gelezen. Er hing een gezellig sfeertje en het eten zag er heerlijk uit maar helaas zaten ze al vol. Probeer dus zeker te reserveren hier voor een bijzondere start van je dag! Uiteindelijk werd ons ontbijt dus weer een bakkerij bezoekje. Ook geen straf 😉 Nadat we rond hadden gedwaald in Montmartre hadden we nog tijd voor een lunch. We sloten aan in de rij bij Chartier, een hele bekende typisch Parijse brasserie. Je wordt hier vaak met andere mensen aan tafel gezet en het eten gaat snel. Maar de ervaring is uniek, het eten super lekker en helemaal niet duur. Ik zou wel adviseren om dit als lunch te doen want ’s avonds is de rij echt enorm. Ook voor lunch is het overigens aan te raden om op tijd te gaan.

IMG_1231 IMG_1232

Na de lunch was het voor ons helaas al weer tijd om de Thalys naar Amsterdam te nemen. We komen zeker snel weer een keer terug want Parijs blijft een van mijn lievelingssteden en er zijn nog zoveel meer leuke plekken te ontdekken daar. Zo vond ik het eigenlijk jammer dat we dit keer geen tijd hadden om te gaan eten bij A Noste, het heerlijke restaurant wat ik vorige keer in Parijs ontdekte met vriendinnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>